Svijet

Ankete pokazuju da se Trumpu podigla popularnost nakon podizanja optužnice

Novi podaci iz predizborne kampanje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nakon podizanja optužnice pokazuju da on ne samo da ima uvjerljivo vodstvo na republikanskim predizborima i prednost nad demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom u vjerojatnom nadmetanju na općim izborima, nego da više glasača i na predizborima i općim izborima kažu da će sada glasati za Trumpa zbog toga.

Anketa koju je proveo Trumpov anketar John McLaughlin – koji se naširoko smatra jednim od najboljih republikanskih anketara, jedan je od najdetaljnijih podataka prikupljenih otkako je u četvrtak objavljena vijest da je okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg optužio Trumpa.

Anketa među 1000 glasača na općim izborima, provedena u petak, 31. ožujka i subotu, 1. travnja — odmah nakon vijesti o optužnici — s marginom pogreške od 3,1 posto, pokazala je da Trump vodi ispred Bidena s 47 prema 43 posto.

Ali na republikanskim predizborima, Trump je preuzeo vodstvo nad guvernerom Floride Ronom DeSantisom. Od ukupno ponuđenih 14 kandidata, Trump ima većinsku podršku od 51 posto, a DeSantis je doživio dvoznamenkasti pad na 21 posto. Od McLaughlinove ankete u siječnju, to znači da je utrka odmaknula neto 18 bodova od DeSantisa prema Trumpu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button