DomovinaZanimljivosti

Analiza transparenata i poruka Marša: Puno licemjerja, malo pameti…

U Zagrebu se već godinama Međunarodni dan žena svodi na feminističko-kriptokomunistički Noćni marš koji predvodi feministički kolektiv fAKTIV. Sinoć su sudionice marširale kojekakvim transparentima kojima su “skakale u usta same sebi”. U isto vrijeme feministice napadaju muškarce, a bore se za prava “transmuškaraca”.

Muškarci su stoka, a “transmuškarci”?

“Prestanite nas tlačiti, stoko”, “Sindikat žena protiv kretena” – očito je da pogrdni nazivi odnose na muški dio populacije. S druge pak strane stoji transparent “Smrt transfobiji”, “Translezbe i njihove cure su isto lezbe” i slični koji podržavaju “transideologiju”. Pitanje ako je muškarac stoka ili kreten što su onda biološki muškarci koji se proglase ženama – žene ili stoka? Isto pitanje vrijedi i za žene koje postanu muškarci.

I ove godine, kao i prošle, na Noćnom se maršu ukazuje ekstremno lijevi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević s dvoje svojih zamjenika. Osim toga, Grad Zagreb je svojim službenim dopisom medijima sve pozvao na marš koji je prije svega ideološki. Među transparentima našao se i jedan koji se odnosi na molitelje na trgu – “Kleči pred pi*dom”, “Ti za mene nećeš moliti”, “Molite se u svoja 4 zida”.

Prava žena, ali ne onih koje rađaju

Kao i prošlih godina, i ove godine marš je bio pozornica borkinjama za pobačaj. Ono što je najgore, borba protiv diskriminacije žena isključuje žene koje su se posvetile obitelji. Dapače, po njima i njihovom izboru može se gaziti do mile volje. To dokazuju neki od transparenata: “Feministkinja ne maternica”, “Demografi, od*ebite od žena”, “Ništa bebač, samo bembač”, “Doli brak”, “Kontra braku, kontra sili”, “Pobačaj u Ustav”, “Ginekologija mora biti poziv, a ne priziv”, “Pobačaj, a ne prisilan porod”.

Sinoćnji “feministički” marš svojom izvedbom i jezikom, uvelike podsjeća na komunističke parole u Jugoslaviji korištene u svrhu nametanja vlastite ideologije. Transparenti – “Kapitalizam ubija žene i “Ženi je mjesto u klasnoj borbi”, koji je popraćen i petokrakom, dobar su primjer toga.

Dr. Trpimir Goluža, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba iz redova Mosta na Facebooku je komentirao feministički Noćni marš. Posebno je komentirao nazočnost zagrebačke dogradonačelnice Danijele Dolenec te Teodora Celakoskog, potpredsjednika Gradske skupštine iz redova Možemo.

Golužinu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Tko više poštuje žene? Danijela Dolenec koja ih naziva osobama koje menstruiraju ili Teodor Celakoski koji ih javno vulgarno vrijeđa i šalje u 3 p.m.

Navodno je sinoćnji Noćni marš u Zagrebu okupio najveće zaštitnike ženskog spola i roda u Hrvata.

Sinoć su prosvjednici mimohodom centrom Zagreba uz dernjavu, transparente i zviždanje zazivali socijalnu i ekonomsku ravnopravnost žena i Ustavno definiranje prava na pobačaj.

Marširali su i Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba i Teodor Celakoski, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Osvjedočeni “zaštitnici” žena.

Zaštitnik Celakoski koji bez imalo srama javno na sjednici Gradske skupštine, vulgano izvrijeđa kolegicu gradsku zastupnicu a potom se, uz prešutnu podršku svojih istomišljenika iz Možemo!, odbije ispričati za nezapamćeno verbalno nasilništvo.

Zaštitnica Dolenčeva zaslužna je jer je uvođenjem termina osobe koja menstruira žensko biće svela isključivo na privremeni fiziološki proces, uz poprilično nebuloznu argumentaciju:

“Radi se samo o terminološkoj inovaciji koja proizlazi iz toga kako se same skupine mladih sebe vide i kako se definiraju. Taj kontekst stvara sigurni prostor te olakšava pristup zdravstvenoj zaštiti i pristup tijelima Grada Zagreba u kojima se odlučuje za one koji se osjećaju isključeno, koji su objektivno marginalizirani i koji su objektivno u nekoj vrsti ugrozbe i stigme.”

Ja do danas nisam sreo skupinu mladih koja sebe definira “osobama koje menstruiraju ili osobama koje ne menstruiraju”. Danijela izgleda je. Jeste li vi?

Umjesto da se zaštitniku i zaštitnici ukaže na njihovo neprimjereno ponašanje prema ženama, u javnosti ih se prikazuje zaštitnicima i predvodnicima borbe za ženska prava.

Blago onima koje štite Celakoski i Dolenčeva”, poručio je Goluža.

izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button