Svijet

Allianz Arena: Bayern uvodi bizarne mjere štednje!

Kako prenose njemački mediji, odlučeno je da se ugase svjetla na velebnom Bayernovom stadionu Allianz Arena. Tako će crvena vanjska rasvjeta gorjeti samo tri sata nakon što padne mrak umjesto dosadašnjih šest sati.

Nogometni velikan Bayern München odlučio se na štednju, u trenutnoj situaciji kada njemačkoj prijeti energetska kriza, pa je uprava kluba donijela paket mjera za uštedu energije, piše gol.hr.

Kako prenose njemački mediji, odlučeno je da se ugase svjetla na velebnom Bayernovom stadionu Allianz Arena. Iz tog razloga će crvena vanjska rasvjeta gorjeti samo tri sata nakon što padne mrak umjesto dosadašnjih šest sati.

Grijanje travnjaka bit će prebačeno s plinskih na toplozračne pumpe. Za njih će se struja proizvoditi preko solarnih panela na stadionu.

Rad klima uređaja će se reducirati. Lože će se hladiti ili grijati, samo kada korisnici unaprijed najave da će ih koristiti.

Posjetitelji stadiona moći će koristiti samo hladnu vodu u toaletima.

“Dugo smo radili na smanjenju potrošnje električne energije, a zbog aktualne krize tu smo aktivnost intenzivirali”, rekao je Bayernov financijski direktor JanChristian Drezen.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button