Izbor uredništva

ALARMANTNO: Otkriveno je da Pfizerov lijek uzrokuje rak!!

ALARMANTNO!!! Pfizer povlači tri lijeka za krvni tlak, otkriveno da sadrže spoj koji može uzrokovati rak: “Odmah ih prestanite koristiti.” Pada vrijednost dionice tvrtke.

Tri lijeka za krvni tlak koje je proizveo farmaceutski div Pfizer, povučena su nakon što je u njima otkriven kemijski spoj koji bi mogao uzrokovati rak, javlja Daily Mail. Utvrđeno je da Accuretic, zajedno s dva lijeka za krvni tlak licenciranih od strane tvrtke, ima povišene razine nitrozamina, što nekoga može dovesti u opasnost od nastanka raka.

ALARMANTNO: Otkriveno je da Pfizerov lijek uzrokuje rak!! www.crodex.net
ALARMANTNO: Otkriveno je da Pfizerov lijek uzrokuje rak!! (Foto: Pixabay)

Američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) izvještava da su neke razine spojeva u redu i da su česte u svakodnevnoj hrani i piću, ali redovita uporaba lijekova s otkrivenim nečistoćama može biti opasna.

Pfizer je u ponedjeljak objavio opoziv te nije prijavio nikakve štetne događaje povezane s nečistoćama. Kanadska podružnica tvrtke povukla je prošlog tjedna još jedan lijek za krvni tlak, Inderal, iz sličnih razloga. – prenosi SD.

“Nečistoće nitrozamina mogu povećati rizik od raka ako ljudi uzimaju više od dopuštene količine ili ih dugo koriste, ali za osobu koja uzima lijek, koji sadrži nitrozamine u ili ispod prihvatljivih granica dnevnog unosa svaki dan, se ne očekuje da će imati povećan rizik od raka”, piše FDA o nitrozaminima.

Pfizerov opoziv uključuje mnoge lijekove koji su distribuirani diljem SAD-a i Portorica od studenoga 2019. do ožujka 2022.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button