Ljepota i zdravljeZanimljivosti

Capak :Od ukupno 308 hospitaliziranih, cijepljeni čine oko 50%? O čemu mi više ovdje pričamo?

Imamo li epidemiju cijepljenih?

Krunoslav Capak je danas izvijestio javnost da imamo epidemiju – cijepljenih. Prema Capakovim riječima, od 6.932 “novooboljelih”, njih 1.790 ili 25% nije cijepljeno. To znači da je ostalih 75% “novooboljelih” – cijepljeno. piše Mario Nakić za neovisni portal liberal.hr

307 hospitaliziranih od kojih 158 nije cijepljeno a 149 cijepljeno! Dakle polovica ljudi koji su završili u bolnici su cijepljeni.

Zanimljivo da nijedan ”mainstream” medij ovo nije htio prenijeti, ali možda novinari misle da to nije bitna informacija, ali svakako je zanimljivo budući da već mjesecima slušamo priče o “epidemiji necijepljenih”. Ipak, tri četvrtine novooboljelih danas čine cijepljeni.

Cjepivo očito ne pomaže u suzbijanju zaraze, čak je malo čudno da se zaraza – novinarskim rječnikom – “razbuktala, rasplamsala” baš nakon uvođenja obaveznih kovid propusnica u zdravstvu i socijali.

Ipak, cjepivo očito štiti cijepljenu osobu (barem u nekoj mjeri) od hospitalizacije i pogotovo od smrti, budući da je nešto više od 50% hospitaliziranih necijepljeno, a među umrlima s covidom necijepljeni čine 75%.

Pokazalo se da je geslo “Cijepi se, misli na druge” potpuno promašeno jer cjepivo ne štiti druge od vas, samo vas od težih posljedica. Pokazuje se, također, da kovid propusnice neće imati svrhu sprječavanja zaraze. Naprotiv, mogle bi pomoći u njenom širenju.

Premijer Andrej Plenković je sigurno upoznat s ovim podacima. Svejedno, danas je optužio necijepljene da su “krivi za ovaj val”.

PS:Kasnije je objašnjeno da je g. Capak nenamjerno napravio lapsus u predstavljanju podataka po cijepnom statusu i udjelu cijepljenih u ukupnom broju novih slučajeva. Ispravna informacija je dakle kako cijepljeni čine 25 % od te ukupne brojke 6900. Kako je nama u interesu uvijek objavljivati istinu tako objavljujem i ovo. Brojka o polovici cijepljenih u hospitalizacijama od ukupno 308 je pak ispravna.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button