Nogomet

HNS: Šuker smijenjen, Marijan Kustić novi predsjednik HNS-a, Svetina i Pletikosa direktori

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je nakon devet godina smijenila dosadašnjeg predsjednika Davora Šukera i za novog čelnog čovjeka Saveza ustoličila Marijana Kustića.

Politiku treba odvojiti od sporta, mantra je koja se među političarima nerijetko ponavlja, no iako znaju da je to praksa koja se primjenjuje u uređenom svijetu, u Lijepoj Našoj u tom se pogledu ništa ne mijenja pa će Davora Šukera na čelu Hrvatskog nogometnog saveza zamijeniti HDZ-ovac i za širu javnost potpuni anonimus Marijan Kustić.

Marijan Kustić, bivši konobar, policajac i jedan od boljih stopera na Pagu, izabran je za novog predsjednika Hrvatskog Nogometnog Saveza. Njegova desna ruka i izvršni direktor, postao je Tomislav Svetina, bivši poslovni partner Dine Pokrovca, koji se nakon ubojstva svog prijatelja, skrasio kod njegovog suparnika Zdravka Mamića u Dinamu. Nema sumnji da novo vodstvo HNS-a čine ljudi od povjerenja. Ne treba biti nikakav nogometni lumen da bi se zaključilo kako iza Kustića stoji stranka, odnosno premijer Plenković a znamo tko stoji iza Svetine…

Izbor novog predsjednika, koji je izabran javno i jednoglasno, bio je formalnost, jer je dosadašnji prvi operativac HNS-a Kustić uoči izborne sjednice Skupštine HNS-a održane danas u podne u zagrebačkom hotelu Westin dobio potpore svih županijskih saveza i Grada Zagreba te je bio jedini kandidat, a da Šuker nema izgleda za novi mandat postalo je jasno kad mu je kandidaturu onemogućio Zagrebački nogometni savez.

– Ovo je velika i emotivna stvar za mene. Hvala vam na podršci, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje, Za mene je veliki poticaj što sam predsjednik koji je prvi put dobio jednoglasnu podršku svih županijskih saveza. Svi smo mi nogomet i idemo dalje, rekao je nakon izbora za prvog čovjeka nogometne organizacije Kustić, koji je odmah predstavio i svoje najbliže suradnike, a skupštinari su ih potvrdili.

Prvi dopredsjednik je tako Ante Vučemilović Šimunović, a ostali dopredsjednici su Mario SmodlakaDamir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan.

Novi izvršni direktor nogometne organizacije je Tomislav Svetina,  a Stipe Pletikosa je tehnički direktor A i U21 reprezentacije,piše HRT.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button