Domovina

AKO STE U HDZ-U USKOK VAS NEĆE TERETITI ZA DAVANJE MITA?

Nakon 10 mjeseci izvida DORH, preciznije USKOK, odbacio je ovaj tjedan kaznenu prijavu protiv HDZ-ovog zastupnika Žarka Tušeka, snimljenog “spuštenih gaća” dok je nagovarao Viktora Šimunića na političku trgovinu u zamjenu za pogodovanje pri postavljanju na radno mjesto ravnatelja Parka prirode Medvednica.

Na snimci se ne čuje kako će to Tušek srediti da baš Šimunić prođe na javnom natječaju za ravnatelja, no to su detalji koje bi Tušek već nekako posložio. Tušek nije bilo tko, nego utjecajni član utjecajne Organizacije, pravomoćno osuđene za korupciju.

DORH-a je mjesecima slušao snimku Tušeka i nije čuo ništa sporno. Nije čuo nuđenje mita. Nije čuo iskorištavanje položaja. Nije čuo trgovanje utjecajem. Ništa od toga DORH nije čuo na snimci koju su čuli milijuni hrvatskih građana.DORH ne može čuti jer nema uši, ali uši ima onaj zaposlenik DORH-a koji je pomilovao Tušeka današnjim rješenjem. Uši ima i Zlata Hrvoj-Šipek koja formalno upravlja DORH-om otkad ju je na to radno mjesto postavila Organizacija osuđena za korupciju.Uši imamo i mi, koji plaćamo potpisnika današnjeg rješenja i njegovu šeficu Zlatu.

Šimunić:To što ja nisam bio županijski vijećnik tada ne znači da oni nisu nudili pozicije, htjeli me podmititi i ne znači da nisu krivi, kazao je

Želim vjerovati u institucije ove zemlje, ali iskreno sam razočaran, komentirao je bivši zviždač Viktor Šimunić USKOK-ovo rješenje prema kojoj je odbačena prijava protiv HDZ-ovog Žarka Tuškea i bivšeg gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka zbog podmićivanja. 

– Ovo je nevjerojatno i apsurdno. Tek sad kad sam na funkciji, vidim da je političaru sve na dlanu ako hoće biti pokvaren i koruptivan i ovaj odbačaj samo to dokazuje. Ako hoćeš ići protiv lošeg sustava, on će vam uzvratiti udarac i smisliti način da zamaže oči javnosti i da zamagli korupciju. Ne znam i bojim se kako će ova zemlja naprijed. I kakvu to poruku šalje USKOK prema svima onima koji žele prijaviti kriminal, komentirao je rješenje za 24 sata gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić. 

Podsjetimo, u siječnju ove godine njih dvojica su se sastali sa Šimunićem kako bi ‘razradili’ plan za lokalne izbore. Nudili su mu razne pozicije na visokim funkcijama, a cijela afera je dobila naziv ‘A kaj bi ti štel biti?’. 

– To što ja nisam bio županijski vijećnik tada ne znači da oni nisu nudili pozicije, htjeli me podmititi i ne znači da nisu krivi. Na kraju, sada sam županijski vijećnik i to pokazuje da su imali dobar predosjećaj, samo su se na krivog namjerili. U zemlji gdje je uhljebljivanje javna tajna, netko mi nudi da budem ravnatelj, žele me podmititi radnim mjestom, sada ispada da to nije kazneno djelo. I još tvrde da nisu kasnije pokušavali, nakon što je USKOK pokrenuo izvide. Pa nismo mala djeca, da im USKOK da pec-pec po prstima, a oni sutra opet učine isto. Želim vjerovati u institucije ove zemlje, ali iskreno sam razočaran, kazao je.

Ovo je poziv USKOK-a da ako ste u HDZ-u podmićivanje nije kazneno djelo?

Tako iz ovog slučaja možemo zaključiti i onda smo sigurno svi jednaki pred zakonom!? Sada je očito da DORH nije moguće reformirati. DORH je potrebno razmontirati! Razumije se, i USKOK također.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button