Domovina

BULJ : ‘Grad Sinj neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna prava i slobode’

I sutra će usluge gradske uprave moći koristiti svi građani, bez ograničenja

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj priopćio je danas da će usluge gradske uprave moći koristiti svi građani i sutra – neovisno o novim epidemiološkim mjerama koje stupaju na snagu, a koje podrazumijevaju covid-potvrde ili obvezno testiranje.

– Upravo sam kao gradonačelnik Grada Sinja obavijestio svoje sugrađane kako će usluge gradske uprave Grada Sinja i od sutra moći koristiti svi, bez ograničenja, a isto sam preporučio tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. 

Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima – poručio je Bulj. 

bulj

Hoće li Stožer sada poslati u Sinj interventnu policiju kako bi implementirao ”mjere”? Hoće li njegov primjer slijediti i ostali gradonačelnici koji se ne slažu sa suludim i besmislenim i protuustavnim mjerama Stožera?

Podsjećamo, Covid propusnice su grubo kršenje ljudskih prava i sloboda. Primjer su neposredne diskriminacije. Znanstveno su neutemeljene i usvojene su bez zakonske osnove, grubo kršeći postojeće propise.

Upozoravamo na prethodnu činjenicu osobito imajući u vidu da bi bilo koja osoba koja primijeni navedenu Odluka počinila kazneno djelo Povrede ravnopravnosti iz čl. 125. Kaznenog zakona za koje je zapriječena kazna zatvora do tri godine.

“Tko na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, izražavanju rodnog identiteta, spolnom opredjeljenju ili drugim osobinama uskrati, ograniči ili uvjetuje drugome pravo na stjecanje dobara ili primanje usluga, pravo na obavljanje djelatnosti, pravo na zapošljavanje i napredovanje, ili tko na temelju te razlike daje drugome povlastice ili pogodnosti glede navedenih prava, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.“

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button