Povijest

ZNATE LI ŠTO JE “VALERIJANOV MEMORANDUM” ?

Dva dokumenta, Valerijanov memorandum i Homogena Srbija, nastali su u isto vrijeme u lipnju 1941. godine. Dok se prvi u režiji SPC-a bavi brojkama o stotinama tisuća stradalih Srba samo u prvim mjesecima rata, drugi u režiji četničkih ideologa Moljevića i Vasića bavi se planom ubijanja i etničkog čišćenja Hrvata i Muslimana južno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag, što je činilo gotovo 3/4 teritorija NDH.

“VALERIJANOV MEMORANDUM dokument koji još uvijek egzistira, nastao je u 6. mjesecu 1941.g. Istodobno je Stevan Smoljević stvarao svoj memorandum Homogena Srbija, pravio je plan kako poklati, poubijati Muslimane i Hrvate u BiH, jedan dio hrvatskih prostora napraviti nekakvim autonomnim pokrajinama i stvoriti homogenu Srbiju ali stvoriti i nekakvu Jugoslaviju koja bi zapravo bila omeđen srpski prostor.

Istodobno se u Muzeju Srpske pravoslavne crkve sastao ”trust” pravoslavno-srpskih mozgova da smisle najogavnije laži, podvale kojima će u svijetu blatiti hrvatski narod. Šalju taj memorandum njemačkom okupacijskom generalu u Srbiji pod njegovim imenom, Danckelmannov memorandum, što nije uobičajeno da se memorandum zove imenom onog kome se šalje već onog tko ga je potpisao. Znači, u tome Valerijanovom memorandumu stoji da je do konca 6. mjeseca u Hrvatskoj ubijeno preko 100 000 Srba u vrijeme kad ni Srba ni Hrvata nije ubijeno ni 1 000 a ubijeno je 4 ili 5 puta više Hrvata nego Srba!

Nije 1 000 ljudi ubijeno, oni kažu 100 000!

Nakon mjesec dana kažu 180 000, u 9.mjesecu 380 000 Srba!

To je službeni dokument koji Srpska pravoslavna crkva nikad nije povukla!

U beogradskom arhivu postoji kopija Valerijanovog memoranduma, ja sam ga čitao, nosio u Sabor, nitko ga nije čitao, ne znaju čirilicu.

U tom Valerijanovom memorandumu stoji sljedeće: da su u Gospiću već ’41. godine pobijenih svi Srbi a prvi popis stanovništva nakon rata ’48.godine kaže da u samom Gospiću ima 1 000-2 000 Srba a u kotar Gospiću 8 000 Srba.

Posebno je zanimljiv Lapac, kažu da su u mjestu ustanka hrvatske ustaše u jednom danu pobile 3 000 Srba i nijedan više nije živ a onda ’48.godine dođe popis gdje stoji da je u Lapcu 10 000 Srba a samo 129 Hrvata.

U Glini još gora stvar. Kao pobijeni svi Srbi a popis ’48.g kaže da ih ima 28 000 Srba a tek nešto malo Hrvata – eto to je taj dokument!!

Mi bi trebali saborsku sjednicu posvetiti tom memorandumu i ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Memorandum je, na žalost skriven od javnosti”

Ante Prkačin

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button