Domovina

Zbog čega su Bartulicu pokušali eliminirati iz političkog života?

Moram reagirat. I to opsežno da me ne bi izvlačili iz konteksta.piše Umažanin Ivan Vidović na društvenim mrežama čiju objavu donosimo u nastavku:

“Nisam mislio jer vjerojatno nije previše pametno, pogotovo u društvu u kojem većina ljudi stvari sagledava iz jednog kuta koji im se servira, ali neviđena hajka na Stephena Bartulicu koja je počela još za vrijeme kampanje za EU izbore uzela je maha na jedan jako ružan način. Kap koja je, barem kod mene, prelila čašu je članak objavljen pod naslovom “Tko je žena na čijoj grbači živi Stephen Bartulica?”. Ne mogu pristat na razvlačenje obitelji po medijima, pogotovo kad se radi o čovjeku koji nije izvlačio milijune iz INA-e, HEP-a, koji nije opljačkao firme i koji, realno, nikoga nije oštetio.

Bartulica je kod mene u svim svojim dosadašnjim javnim istupima ostavio dojam dobrog čovjeka koji ima iskrene namjere. Izgleda mi kao lik koji ne bi mrava zgazio. To je možda moj subjektivni dojam, ali činjenice i njegova prošlost u skladu je s ovim. Bartulica nije nekakav bezveznjaković koji se slučajno pronašao u politici pa sada konačno uživa u životu. Radi se o čovjeku koji je docent političkih znanosti, akademski građanin te bivši predavač na fakultetima. Dolazi iz obitelji koja je izuzetno dobrostojeća i kojoj politika nije bila potrebna za vlastiti prosperitet.

Prodao je nekretninu i kupio kuću, imao sudužnika zbog kojeg je dobio kredit, od te kuće će sada ostvarivati prihode od najma ili nešto treće, a u međuvremenu je pozajmio 30.000 EUR te stavio zemljište u Dugom selu pod hipoteku. Netko je to ispratio. Netko je medijima to dojavio. Mediji su pokrenuli priču. Netko ga je navukao na dolazak Ferrarijem koji vozi čovjek kojeg ovaj niti ne poznaje. To mu je bila greška, dao se navući na takvu glupost. Moj dojam je da se dao navući zato što nije niti u snu očekivao ovakav rasplet situacije. Nije bio svjestan koliko zlobe i podmetanja ima u politici. Sada se medijska hajka nastavlja, a on se vjerojatno pita što mu je sve to trebalo.

Nije njegov krimen to što ga financira obitelj. Pola zaposlenih po novinskim redakcijama živi kod svojih roditelja, a ne znam mladu osobu kojoj roditelji ne pomognu pri kupnji nekretnine. Nije njegov krimen niti to što je bio dovoljno naivan nagovoriti se da odgovori medijima dolaskom u Ferrariu. Odradili su ga igrači duboke države samo tako.

Njegov krimen je to što se vratio u Hrvatsku iz inozemstva, što nije dio duboke države i što nije spreman prihvatiti njihova pravila igre. A takve se brzo eliminira iz političkog života jer su oni za njih najveća opasnost. Krimen mu je to što se zalaže za vrijednosti za koje u današnjem modernom ropstvu nema mjesta, krimen mu je to što nije prihvaćao pandemijske igre, što ne prihvaća nametanje agendi i što je dovoljno sposoban naštetiti njihovim spletkama.

Zbog svega navedenog, zbog nastavka dobre suradnje duboke države, Bartulicu je trebalo eliminirati iz političkog života. Žalim samo one, koji su ovoga svjesni, a unatoč tome, jednog poštenog čovjeka valjaju po blatu. Žalim one koji zbog medijskog linča nemaju hrabrosti istupiti na stranu istine i pravde jer da ima imalo pravde i zajedništva među nama, ovakva hajka na nedužnog čovjeka nikad se ne bi dogodila. Šutnja u ovoj situaciji znači i više od samog držanja ljestvi, znači slamanje vlastite kičme.”napisao je Ivan Vidović .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button