Domovina

Zašto Ustavni sud ne reagira na kršenje Ustava od strane Faktografa ?

Faktografov rad  je protuustavan. Krši članak 38. Ustava RH. Zar ne bi Ustavni sud trebao reagirati?

Ova blokadu na Twitteru je moja pobjeda nad Faktografom i svemu što on predstavlja. Nisu imali odgovore na istinu koju sam  iznosila , pa su me blokirali. piše Lili Benčik za hrvastskepraviceblog.com.

Faktograf cenzurira i smanjuje doseg onim portalima koji su konzervativno i desno orijenitirani. Za njih imaju pravo djelovati u društvu samo lijevo-liberalni , LGBT i globalistički orijentirani portali i pojedinci. Očiti je demokratski deficit u prihvaćanju društvenih normi ponašanja i djelovanja.

A ta istina objavljena je u nizu tekstova o njihovom radu, evo redom:

  1. Neviđena cenzura na Facebooku, pod plaštom borbe protiv dezinformacija – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

U ovom prvom tekstu o Faktografu upozorila sam da krši  ljudska prava prema Deklaracija  o ljudskim pravima i Ustavu RH

Deklaracija o ljudskim pravima objavljena je u NN 12/2009   

Članak 19.

Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

Ustav RH, NN 85/2010   

Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Jamči se pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti. Ograničenja prava na pristup informacijama moraju biti razmjerna naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju te nužna u slobodnom i demokratskom društvu, a propisuju se zakonom.

Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

2.Faktograf nije vjerodostojan, niti jednim dokazom nije obrazložio ocjenu, ni F od fakta – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Novinar Petar Vidov je  negirao da u knjizi uopće piše broj žrtava u Jugoslaviji,  a time i Titovu ulogu i odgovornost za broj žrtava koje su pobijene, jer bez ikakvog argumenta ili dokaza zaključuje da ” se radi o fabriciranoj brojci”

3.Na što je spala istina u Hrvatskoj ?Faktografu hr.mjerilo istine su Novosti SNV-a – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Uzor i mjerilo istine su im Novosti SNV-a koje sramotno ponižavaju hrvatski narod, zlorabe Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i godinama optužuju današnju Hrvatsku za ustaštvo.

Moram svakako istaknuti ogromnu razliku između optužbi za ustaštvo SNV-a i srpske agresije 1991-1995.godine.  Tu agresiju počinila je još živa generacija, ova generacija sa kojom živimo, generacija u kojoj je i  Milorad Pupovac. Svjedok je i sudionik vremena.

I upravo  on Hrvate optužuje i stigmatizira za ono što je  učinila generacija koje više nema, generacija koja je platile danak u krvi za sudjelovanje u tom prošlom vremenu. Bleiburg, Križni put, Huda, Jazovka i bezbrojne druge jame i Fojbe.

Dakle Pupovac pokvareno optužuje i stigmatizira ustaštvom, Hrvate za zločine u prošlosti,  u kojoj ova generacija nije sudjelovala, niti naslijedila, da umanji i zamagli zločine koje je njegova  generacija napravila u sadašnjosti!

To je jedna od točaka Memoranduma SANU 2 koji Pupovac provodi u Hrvatskoj.

Usporedba Hrvatske  sa  NDH vrhunac je Pupovčeva 30 godišnjeg moralnog zlostavljanja hrvatskog naroda! A HDZ-ova Vlada uzima ga kao koalicijskog partnera?  Uvažavao ga je i Dr. Tuđman! Što reći, nego IZDAJA hrvatskih interesa. Zaštitili  su ga je od svake odgovornosti!

SRAMOTNO PONIŽAVANJE hrvatskog naroda od Hrvatske vlade i premijera Plenkovića.

4.Otvoreno pitanje cjelokupnoj hrvatskoj javnosti; Zar ćemo dopustiti da nam par novinara Faktografa određuje što smijemo čitati, a što ne smijemo i to po kriterijima pupovčevih Novosti? – HRVATSKE PRAVICE (hrvatskepraviceblog.com)

Novinar Petar Vidov kaže;

“Partnerska suradnja između Facebooka i IFCN-a, međunarodne mreže koja okuplja medije poput našeg, specijalizirane za provjeru činjenica, traje godinama. Ponuda za partnerstvo s Facebookom stigla je nakon što se Faktograf uključio u inicijativu FactCheckEU, zajednički projekt europskih fact checkera koji su odlučili udružiti snage kako bi se efikasnije borili protiv dezinformacija tijekom kampanje za europarlamentarne izbore.

Faktograf će svoj posao nastaviti raditi kao dosad. Partnerstvo će pomoći da se efikasnije suprotstavimo onim „medijima’“čiji je posao obmanjivati javnost, koji zarađuju na propagandnim aktivnostima. Takvim činjenično neutemeljenim sadržajima Facebook će, kad nezavisni fact checkeri utvrde da se radi o dezinformacijama, značajno smanjivati doseg. Korisnike koji požele dijeliti takav sadržaj Facebook će upozoravati da se radi o tvrdnjama koje su nezavisne organizacije ocijenile netočnima.”

Ovlasti su dobili, ali ne i za zloupotrebu i privilegiranje pojedinih portala! Tko više obmanjuje javnost od Faktografa? Petar Vidov kojemu smeta krunica u taksiju? Ili slika Ante Gotovine? Sa kojim pravom se ima miješati u to što će  netko staviti u svoj taksi? Koji siledžija i agresivac? I takav će se suprotstavljati obmanjivanju javnosti? Sramotno! Ni račun taksisti nije platio.

Međutim iza tih lijepih riječi ne stoji istina, već zloupotreba ovlasti i zadaće koju su dobili, odnosno kreiranje javnog mnijenja po mjerilima Faktografa i Novosti SNV-a Milorada Pupovca.

Faktograf umjesto da ocjeni kao neistinite članke Novosti, on ih uzima kao mjerilo istine!

Time je praktički Milorad Pupovac preko Faktografa postao kreator javnog mnijenja, jednostavno CENZOR!!!

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button