Domovina

Zašto upravo sada napad na obitelj M.P.Thompsona?

Nakon bezobraznog, bezobzirnog i neopravdanog napada na obitelj M.P.Thompsona, koji se dogodio u četvrtak 12.08.2021.g. od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, neposredno pred obilježavanje svetkovine Velike Gospe, neophodno je sada ne nasjedati na ovakve provokacije i podvale, te zadržati i povratiti osobni mir, i nastojati što dostojnije pristupiti i obilježiti svetkovinu Velike Gospe

M.P.Thompson od svoje javne pojave ranih 1990-tih godina je ljubitelj velikog dijela hrvatskog naroda, i to onog dijela naroda koji obilježava posebno snažan odnos prema Vjeri, Domovini i Obitelji, te ostalima tradicionalnim vrijednostima i običajima, koje su održale i izgradile identitet, posebnost hrvatskog naroda među ostalim narodima Europe i Svijeta.

Glavna odrednica tog dijela hrvatskog naroda je kršćanska vjera (u velikoj većini rimokatolička). U skladu s vjerom hrvatskog naroda je usko povezan i uspostavljen u narodu poseban odnos i čašćenje Blažene Djevice Marije. Ta odanost i zahvalnost hrvatskog naroda svojoj Kraljici i Majci, se slavi na dan Velike Gospe (tzv.Gospojina), kada se obilježava svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine. Taj je dan ujedno i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

M.P.Thompsona,
Slika: Sinj procesija za Veliku Gospu prethodnih godina. Hoće li biti procesije ove godine?

Zašto se ove dvije okolnosti mogu smatrati povezanima?

Zbog istih-sličnih posljedica. Naime, uz već postojeća i dodatna ograničenja COVID Stožera, ovogodišnja svetkovina Velike Gospe će biti bitno izmijenjena, a mjere same po sebi uzrokuju dodatnu dozu nervoze i zbunjenosti jer su nejasne ili se ne utvrđuju na vrijeme, pa način obilježavanja svetkovine i planiranje obilježavanja protječe u NEMIRU. A to je upravo glavni cilj.

Na ovaj način se pogađa osnova same svetkovine, odnosno remeti nutarnji mir pojedinca-vjernika, remeti se njegova priprema za svetkovinu, i samo obilježavanje, za što je nutarnji mir i priprema svakog vjernika ključna i neophodna.

Napad na obitelj M.P.Thompsona

Bezobrazni napad na obitelj M.P.Thompsona, koji se dogodio u četvrtak 12.08.2021.g. od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, neposredno pred obilježavanje svetkovine Velike Gospe, ima isti cilj, odnosno posljedicu.

Jer, kako drugačije shvatiti provalu na privatni posjed dok su u kući malodobna djeca koja su vjerojatno pretrpjela najveći šok. Nadalje, da bezobrazluk bude potpun, pružaju se javnosti idiotska obrazloženja koja jednostavno – nemaju opravdanja.

Jedini i isključivi osnov ali i posljedica ovakvog postupanja je napad na vodeću estradnu zvijezdu hrvatskog naroda, s kojim se veliki dio hrvatskog naroda poistovjećuje – kako bi se napadom na njega, a pogotovo na njegovu obitelj -malodobnu djecu, isprovocirao dodatni nemir – upravo onog dijela naroda koji se priprema za svetkovinu Velike Gospe.

Zaključak

Kako admiral Hrvatske vojske Davor Domazet Lošo objašnjava, da se sve okolnosti u svijetu mogu prilično ispravno i precizno shvaćati i razotkrivati na način da se odgovori na pitanje tko od čega ima najveću korist? Možemo i mi tako razmotriti, tko od ovakvih događanja ima najveću korist ili štetu (tko ili što stoji iza ovakvih događaja, na koga ciljaju, što žele oni koji ih potiču, i što postižu ovakvim događajima)?

Vodeći se tom smjernicom razotkriva se glavni cilj – narušavanja mira, u narodu, i pojedincu-vjerniku, što izravno utječe na narušavanje duhovnog života a time i narušava obilježavanje svetkovine Velike Gospe, jer upravo ovaj krajnje neopravdani, bezobrazan i bezobziran događaj pobuđuje roditeljski instinkt zaštite vlastite djece što pobuđuje nemir, odnosno kako se u narodu kaže “navodi na grijeh”.

Zbog toga je sada neophodno ne nasjedati na ovakve podvale, zadržati i povratiti osobni mir, te nastojati što dostojnije pristupiti i obilježiti svetkovinu Velike Gospe, na kojoj možemo uputiti svoje molitve našoj Nebeskoj Majci i odvjetnici – u čiji zagovor, zaštitu i vodstvo ne sumnjamo – niti smo ikada sumnjali.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button