Domovina

Zašto se Plenković ne bori za Hrvate u BiH kao što se bori za Hrvate u Zambiji?

Hrvatski državljani koje je zambijski sud pustio i protjerao, ponovno su uhićeni i vraćeni u pritvor. Iako se iskreno nadamo da su uhićeni Hrvati nevini , nitko ne zna kakav će biti ishod ove trakavice.

Međutim, ono što zapanjuje jest ponašanje hrvatske države koja je digla cijeli sustav na noge i angažirala sve međunarodne diplomatske kanale kako bi spasila osobe koje su optužene za trgovinu djecom , kao da je riječ o sudbonosnome pothvatu za hrvatski narod. Ovdje moram napomenuti, da nemam ništa protiv, dapače smatram posebnom dužnošću, pomoć države našim državljanima u inozemstvu kroz razne zakonom propisane oblike konzularne i humanitarne pomoći ali ovaj vrlo motivirani spasilački tim u Zambiji obilato prelazi mjeru konzularne i humanitarne pomoći.

Svjedoci smo da su tijekom posljednjih dvadesetak godina, desetine, možda i stotine Hrvata, bili su pritvarani i ubacivani u razne političke sudske procese u Bosni i Hercegovini, gdje su im nerijetko i pakirana razna kaznena djela i stvarni ili izmišljeni zločini. Međutim, ne sjećam se da je ikada Republika Hrvatska poduzimala ikakve konkretne diplomatske inicijative za njihovo oslobađanje, čak i kada je bilo jasno da se radi o nevinim žrtvama raznih političko-pravosudnih konstrukcija, a kamoli da se o njihovoj sudbini govorilo na “hodnicima New Yorka i Bruxellesa.”

Taj nesrazmjer u pomoći i percepciji, nije vezan isključivo uz (ne)aktivnost hrvatske države, već i globalističke interesne krugove, koji staju na stranu Hrvata, samo kada to odgovara njihovoj agendi i planovima.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Marin Vlahović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button