Domovina

ZAŠTO POJEDINI ”STRUČNJACI” ZAGOVARAJU LOCKDOWN I ŠIRU UPOTREBU COVID-POTVRDA?

Kaić: "Cijepiti se ili ići u neki lockdown", Ćorušić: "Treba šira upotreba covid-potvrda"

Cijepljenje bilo koga ispod 50 godina, a i bilo koje druge mjere usmjerene na tu populaciju (maske, samoizolacija, bilo kakva ograničenja) na broj preminulih u Hrvatskoj će utjecati s maksimalno 0,5%. Šteta koju te mjere rade je daleko, daleko veća od tih 0,5% i zato ih treba što prije obustaviti. Međutim , u Hrvatskoj još uvijek imamo ”stručnjake” koji zagovaraju ”lockdown” i dalje širenje covid potvrda?

CAPAKOV SURADNIK BERNARD KAIĆ IZ HZJZ-a: “Da se mene pita, vjerojatno ne bi došlo do ovakvih situacija jer bi se puno prije postrožile mjere, još na ljeto. Sada se trebamo hitno svi cijepiti ili ići u neku verziju lockdowna, to je jedino što bi u ovom trenutku moglo naglo smanjiti broj oboljelih” – kaže Bernard Kaić iz HZJZ-a.

RAVNATELJ KBC-a ZAGREB ANTE ĆORUŠIĆ: “Mislim da bi trebalo proširiti potrebu za COVID potvrdom za neke djelatnosti jer to će biti motivirajuće za one koji se ne žele cijepiti, a u ovom trenutku cijepljenje je jedini pravi oblik borbe protiv pandemije. Lockdown, ako situacija bude dramatična kao prošle godine, će biti jedina mjera koju će Vlada moći provesti ne bi li suzbila širenje infekcije i pritisak na bolnice”- rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Danas je mnogima već jasno da će pretjerani strah i panika, koje su pod redateljskom palicom pandemijskog marketinga proširili pojedini znanstvenici, stručnjaci i novinari, uzrokovati smrt više ljudi, nego što će ih ubiti SARS-CoV-2 virus. Globalni pandemijski marketing pretjeranim širenjem straha radi zastrašujuću štetu društvu i ogromna je prijetnja samom opstanku naše civilizacije.

Hrvatskoj ,koja se u najvećoj mjeri uspjela oduprijeti COVID ludilu, je ovo ogromna prilika da se profilira kao europska Kalifornija ili Florida, tj. mjesto gdje će bogati ljudi sa sjevera Europe provoditi zimu. Stoga pozivanje na neki novi ”lockdown” ili dodatno uvođenje covid propusnica graniči sa zdravim razumom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button