Domovina

Zašto Muslimani ne žele priznati da je Oluja spasila bespomoćni Bihać?

Hrvatska s pravom svaku godinu za vrijeme obilježavanja vojno redarstvene akcije Oluja kojom je oslobođen dio zemlje koji je do tada bio okupiran, spomene da je tom prilikom ili kao posljedica toga oslobođen Bihać.

Bihać je bio i enklava koja je bila u totalnom okruženju. Bio je bez ikakvih izgleda da se spasi od srpske vojske.

Danas u sarajevskim medijima se većina bošnjačkih političara natječe tko će više dokazati da Hrvatska ne priča istinu. No istina je samo jedna. A ona glasi da su postrojbe Muslimanske vojske bile u potpunom okruženju bez imalo šanse da mogu nešto učiniti.

Hrvatskom akcijom Oluja je nastala panika na linijama srpske vojske. Oni su uvidjeli da se situacija jako mjenja te da moraju organizirati povlačenje svojih jedinica.

Rezultat toga je ‘probijanje’ obruča muslimanskih snaga. Te snage jesu ušle na hrvatski teritorij u blizini (to nije sporno). Tom prilikom u obračunu sa srpskim snagama imali su i poginulih pripadnika svojih postrojbi.

I tu je sva istina. Dakle ne može se govoriti da su se muslimanske postrojbe uspijele probiti iz smrtnog obruča. To ‘probijanje’ je nastalo kao posljedica panike u srpskim redovima koje je izazvala hrvatska Oluja. Tim slijedom i hrvatski predsjednik Milanović i hrvatski premijer Plenković su potpuno u pravu kad kažu da je HV spasila Bihać i okruženu enklavu oko njega.

Nakon te operacije postoje informacije, novinski zapisi i izjave muslimanskih zapovjednika koji otvoreno govore o značaju Oluje i Hrvatske vojske u oslobađanju Bihaća. No danas se na žalost pričaju neke druge priče i nema zahvalnosti prema postrojbama HV-a a iskazuje se velika netrpeljivost prema Hrvatskoj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
abcportal.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button