Izbor uredništvaZanimljivosti

Zašto Faktograf nije nikad (ili skoro nikad) kao ”lažne, obmanjujuće ili nedostaje kontekst” postove ili objave medija koji su prenosili promašene ili potpuno lažne izjave oštromjeraša?

”Jeste li se ikad zapitali zašto Faktograf nije nikad (ili skoro nikad, ako mi je koja takva promakla) kao lažne, obmanjujuće ili ‘nedostaje kontekst’ postove ili objave medija koji su prenosili promašene ili potpuno lažne izjave oštromjeraša? Nikoga od Apelista?

Rudan nije zaslužio ”factcheck” za one gadarije o ubijanju staraca u prijateljskoj Švedskoj, čak niti kao ‘nedostaje kontekst’? Ceci da je cijepljenje sigurno kao pijenje vode? Apelisti za traženje najoštrijih mjera da se zaustavi val kad je val već počeo padati? Trampuž o mogućih milijardu mrtvih?

Nevjerojatno ali istinito, nisam nikad vidio sporenje izjava Rudana (štoviše, nisu lažnim označili ni kad ga lažno predstavljaju kao ‘redovnog člana Britanske akademije znanosti’, što je jako važno jer mu daje lažni autoritet), Malog Rudana, Đikića, Lockdown Luke, Štagljara, Cece, Trobonjače, Jonjića, Trampuža (štoviše nisu čak ni lažno označili kad ga lažno predstavljaju kao epidemiologa), Sriće, Kolarića, Ambriović Ristov… kako je to moguće?

A koliko materijala ima, pogledajte u prvom komentaru. Rade li oni dobro svoj posao factcheckinga ili je nešto drugo po srijedi?

Prošlu kritiku mog rada su označili kao lažnu vijest, pa molim podijelite što prije za slučaj da i ovo lažno označe kao lažnu vijest. Što bi naravno jako dobro došlo na sudu . naveo je Nenad Bakić .

P.s. Imamo za vas molbu. U svrhu točnog informiranja javnosti, molim da prođete kroz link u nastavku i pošaljete Faktografu na ocjenu istinitosti linkove za koje smatrate da bi trebalo. Ovo nije nikakvo ometanje ili omalovažavanje njihova rada, štoviše oni sami aktivno traže da se to radi, a ovo im je možda promaklo. Zabilježite da ste slali da poslije možete dokumentirati kako ste bili uspješni u pomaganju njima, ili da su odbili factcheckati.

Pogledajte pod ‘znanstvenici’ što sve NIJE označeno kao fakenews ili ‘nedostaje kontekst’ i pomozite Faktografu skretanjem pažnje: infodemija.org

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button