Izbor uredništva

Kako ste nas ono zvali? Teoretičari zavjera?

Ovo je još jedan dokaz kako je postojala veza između američke vlade i laboratorija u Wuhanu, kao i financiranja istraživanja opasnih virusa diljem svijeta.

Novac američkih poreznih obveznika, preko laboratorija pod vodstvom dr. Anthonyja Faucija, korišten je za eksperimentiranje s koronavirusom iz kineskog laboratorija za koji se smatra da je izvor pandemije Covida.

Dogodilo se to više od godinu dana prije globalne epidemije.

Nacionalni instituti za zdravlje (NIH), pod vodstvom dr. Anthonyja Faucija, bivšeg medicinskog savjetnika Bijele kuće i ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, poznatog po zagovaranju izolacije i cijepljenja za vrijeme pandemije koronavirusa, zarazio je 12 egipatskih voćnih šišmiša virusom ‘sličnim SARS-u’ pod nazivom WIV1 u laboratoriju u Montani 2018. godine.

Koronavirus WIV1 isporučen je iz laboratorija u Wuhanu, za koji FBI vjeruje da je izazvao pandemiju Covida, i testiran je na šišmišima nabavljenima iz zoološkog vrta ‘uz cestu’ u Marylandu, piše Daily Mail. Istraživanje je pokazalo da novi virus ne može uzrokovati ‘jaku infekciju’.

Ovo je još jedan dokaz veza između američke vlade i laboratorija u Wuhanu, kao i financiranja istraživanja opasnih virusa diljem svijeta.

Sve otkrila skupina koja istražuje podrijetlo Covida

Članak “SARS-Like Coronavirus WIV1-CoV Does Not Replicated in Egyptian Fruit Bats” objavljen je u časopisu Virusi 2018. Studiju je prvi našao DRASTIC, skupina internetskih aktivista koji istražuju podrijetlo Covid-19 i teorija curenja iz laboratorija.

Skupina White Coat Waste Project sada pomoću Zakona o slobodi informacija traži više pojedinosti o eksperimentu.

Eksperiment je 2018. godine proveden u Rocky Mountain Laboratories NIH-a u Montani, a nadgledao ga je Fauci, bivši ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti. Istraživanje je bio zajednički pothvat NIH-ovih Rocky Mountain Laboratories i suradnika Instituta za virusologiju Wuhan Ralpha Barica sa Sveučilišta Sjeverne Karoline.

Kako je teklo istraživanje?

Znanstvenici su nabavili 12 egipatskih voćnih šišmiša iz zoološkog vrta u Marylandu i cijepili ih s WIV1-koronavirusom, koji je prvi put otkriven kod kineskih riđih potkovnjaka. Svakodnevno su vršili preglede životinja i mjerili stvari poput tjelesne težine i temperature. Znanstvenici su također uzeli uzorke iz nosa i grla šišmiša.

Trećeg, sedmog i 28. dana, četiri šišmiša su eutanazirana, a njihovo srce, jetra, bubrezi, slezena, mokraćni mjehur, reproduktivni organi, oči i mozak sakupljeni su za analizu. Znanstvenici su također analizirali broj bijelih krvnih stanica i antitijela.

Istraživači su utvrdili da WIV1-coronavirus nije izazvao ‘snažnu infekciju’ i ‘uočili su vrlo ograničene dokaze replikacije virusa.’

Šišmiše su iz zoološkog vrta ‘uz cestu’ u Marylandu poslali u ustanovu u Montani, o kojoj skrbi djelatnik zoološkog vrta i ravnatelje za zdravlje životinja, koji je prethodno radio u internim laboratorijima za testiranje na životinjama pri NIH od 2003. do 2012., rekao je WCW .

Smješten u Thurmontu, Maryland, manje od 15 minuta od Camp Davida, Catoctin Wildlife Preserve (CWP) ima povijest kršenja dobrobiti životinja i kažnjen je s 12.000 dolara 2012. godine zbog lošeg i opasnog smještaja životinja i neodgovarajuće skrbi za životinje.

Zapisi pokazuju da su u rezervatu od travnja 2023. bile zatvorene 523 životinje pod federalnim nadzorom, uključujući 241 šišmiša, od kojih je 41 bio egipatski voćni šišmiš.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button