Domovina

Zašto ekstremnoj ljevici u Zagrebu smeta Zvonimir Boban!

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin gostovala je u N1 Studiju uživo, gdje je komentirala brisanje murala na jednoj zagrebačkoj trafostanici .Tom je prilikom izrazila zadovoljstvo brisanjem murala , a kasnije se osvrnula i na mural Zvonimira Bobana, koji je posvećen legendarnoj utakmici Dinamo-Crvena Zvezda iz 1990. godine na kojoj je hrvatski nogometaš braneći navijača Dinama udario policajca.

Na to se danas na svojem Facebook profilu osvnuo saborski zastupnik Marin Miletić, za kojega Bobanov udarac na muralu simbolički prikazuje “početak obrane Domovine”, što je završilo “davanjem života tisuća naših najvećih sinova i kćeri Domovine”.

”Ivana Kekin (Nova ljevica) je u gostovanju na N1 televiziji izjavila kako bi izbrisala legendarni mural na kojem Boban udara milicajca jer je to, po Ivani Kekin nasilna slika i da nije za zid osnovne škole. Ja sam navijač Rijeke. I znam da su momci iz Armade, Torce, Boysa, Kohorte PRVI stali na branik Domovine. S tribine na prve linije u borbi za slobodu. Ajmo mlađim generacijama objasniti da znaju što se dogodilo: Dinamo je ugostio Crvenu zvezdu na Maksimiru dan nakon prvih višestranačkih izbora.

Raspadala se Jugoslavija, a događaji s Maksimira najavili su Domovinski rat. Delije su provalili na južnu tribinu, a milicija je tukla Boyse. I tada je Zvonimir Boban nogom udario milicajca u obrani navijača Dinama. Bobanov udarac je bio obrambeni udarac kojim je htio zaštiti mladića od režimskog pendreka. Tako da je taj čin nagovijestio borbu našeg naroda za slobodu. Za stranku Nova ljevica i njihovu zastupnicu Kekin je vjerojatno i David nasilan jer je praćkom pogodio tiranina Golijata. Nadam se da takvima nisu nasilni i heroji koji su branili naše kuće, ulice, naše gradove i obitelji u Domovinskom ratu.

Ja mislim da našu djecu ne smijemo skrivati od istine. Tako i od istine Domovinskog obrambenog rata. I dobro je da je taj mural baš na zidu osnovne škole. Bobanovim udarcem je simbolički započela obrana Domovine, a završila je davanjem života tisuća naših najvećih sinova i kćeri Domovine. Mi koji odgajamo djecu znamo: nije naše sačuvati djecu ispod nekog balona fejk zaštite i osakatiti hrabrost naše mladosti. Mi djecu učimo da su mir i sloboda naše najveće vrijednosti, ali isto tako učimo ih da se moraju oduprijeti tlačitelju. Zato neka Bobana na zidu škole.

A ako Možemo krene i u ovu akciju brisanja murala – svaki grad ima svoje čuvare – Zagreb ima Boyse. A Boysi imaju i dovoljno hrabrosti i dovoljno farbe. Podrška, momci!! Hrvatska, ljubavi naša ” napisao je Marin Miletić u svojoj objavi na Facebooku.

Zahtjev brisanja grafita Zvonimiru Bobanu od najbližih suradnika Tomislava Tomaševića nije samo sramotan s pozicije ne bavljenja komunalnim problemima zbog čega je aktualna vlast dobila povjerenje građana grada Zagreba.

Nažalost, Možemo umjesto da rješavaju temeljne probleme Grada Zagreba oni se bave muralima. To je na svom facebook profilu sarkastično komentirala i saborska zastupnica Marija Selak Raspudić:

boban

Bobanov udarac naravno da nije čin nasilja već čin časti i hrabrosti u jednom povijesnom trenutku! Dovoditi u pitanje Zvonimira Bobana je isto tako dovoditi u pitanje domovinski rat iako je jasno da Bobanov čin nije ništa u usporedbi sa dobrovoljnim odlaskom tisuća mladića u rat. Zvone Boban je pokazao da se jedna mala zemlja može oduprijeti nametnutom ratu ako smo zajedno! Ovo je opasan zahtjev i nimalo ga ne treba neozbiljno shvatiti već budno pratiti i žestoko mu se usprotiviti! Zbog onih mladića koji se nikad nisu vratili da bi gledali svoj klub u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj!

Ono je puno opasnije jer se radi u pokušaju ukidanju indentita jednog grada i nasrtaj na vrijednosti koje bi trebale biti zajedničke svim političkim opcijama! Ne radi se tu o svjetonazorskim razlikama već o temelju jedne države koja je kasnije krvlju obranjena!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button