Izbor uredništvaMagazin

Zašto do sada mediji u Hrvatskoj nisu objavljivalil iznose koje dobijaju nevladine udruge ?

Godinama čitamo ”raskrinkavanja” na portalu Matije Babića o lovcima na proračune, o korupciji, o primitivnim desničarima. O tome koga su sve oni raskrinkali.O iznosima koji se daju Crkvi,Hrvatima u BiH…

No jedna stvar bode oči. Kada je Index ili bilo koji drugi ”mainstream” medij raskrinkao bilo koju NGO organizaciju ideološki blisku  njima? Primjerice, kompletan iznos pomoći Hrvatima u BiH u 2020. godini je iznosio oko 22 milijuna kuna i postoji bezbroj članaka na Indexu o tome .A samo Udruge koje su povezane sa platformom Možemo su prihodovale oko 3 puta više od tog iznosa i niti jedan članak, niti jedan redak o tome!

Zašto RH javnost čak i kad se objavi da je netko u 8 godina inkasirao 20 milijuna Eura, i živio na plaći od 25.000 kuna biva granatirana da su te vijesti “blaćenje”?

Je li najčitaniji portal u Hrvata također dio iste mreže? Budući da ove štiti i ne napada ih?

Izgleda da jeste.

Sjetimo se, kada se otkrilo da je Indexova kolumnistica utajivala porez od prodaje knjiga, otvarala fiktivne tvrtke, te krivotvorila CV kako bi se domogla diplomatske pozicije, Index nije objavio niti jednu jedinu vijest o tome. Hoće li tako cenzurirati infromacije i u slučaju Tomislava Tomaševića?

To pitanje ne treba postavljati.

Index to već čini. I otvoreno režimski napada sve koji se usude dirnuti u Novi Kapitalizam. Novi pokret. Novi Totalitarizam.

Zajednicu baruna NGO sektora. Zelenaše. Koji se u šali predstavljaju zelenima. I bliskima “običnom svijetu”. Kojeg u suštini preziru. Svojim uzvišenim biografijama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button