Domovina

Vladimir Šeks:”Nije moć u Hrvatskom saboru, u parlamentu, to je jedna velika iluzija.“

Ovih dana u Davosu se održava skup Svjetskog ekonomskog foruma , međunarodne udruge koja je ustrojena kao polutajna sekta, a koju čine korporacije, milijarderi, lobisti i s njihovim novcima izabrani političari. Ta udruga nesumnjivo predstavlja jednu od najvećih ugroza demokraciji i vladavini prava kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Prisjetimo se zato jedne izjave iz godine 2016. u izbornoj noći koju je u RTL-ovoj emisiji izrekao ni više ni manje nego Vladimir Šeks, bivši predsjednik Sabora RH, najdugovječniji saborski zastupnik i jedan od tvoraca Ustava RH.

– Nitko od tadašnjih sugovornika mu nije oponirao

Niti je nakon izgovorenoga, a što bi bilo očekivano, nastala galama u medijskom prostoru sutradan.

Niti su novinari u sljedećim danima pohitali intervjuirati Šeksa da im opširnije progovori o tome što je javno izrekao. Jer, radi se o prvorazrednoj novinarskoj temi.

– Nakon ovoga, nije se dogodilo ništa. Novinari, uz rijetke časne iznimke, nastavili su se ponašati kao da je Šeks u toj emisiji izjavio da je jučer padala kiša.

Vladimir Šeks: “Nije moć u Hrvatskom saboru, u parlamentu, to je jedna velika iluzija.“

“Moć, politička moć se već u cijeloj Europi odvija u neformalnim grupama, gremija, političkih gremija, koji donose stvarne političke odluke. One se samo tehnički provode preko izvršne vlasti i vlade i na kraju zakonski uređuju u…”

“Sumrak parlamentarne demokracije je već dugo vremena na djelu u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj. Izvršna vlast dominira, po Ustavu, Vlada odgovara Hrvatskom saboru. U praksi, u stvarnom političkom životu je obrnuto. Dominira politička vlast, a Sabor je samo jedna pozornica, na kojoj se izglasavaju već davno ranije donijete odluke, odluke koje su donesene na drugim mjestima.“

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Rubni Portal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button