Domovina

Visoki upravni sud ”ošamario” Tomaševića

Nakon današnjeg zasjedanja, zagrebački Visoki upravni sud naredio je privremenu obustavu izvršenja izmijenjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj. To znači da će se od 1. svibnja novčana naknada za roditelje odgojitelje isplaćivati normalno, odnosno da neće biti drastično umanjenja. Odluka je privremeno obustavljena do donošenja konačne odluke o njenoj zakonitosti.

“Visoki upravni sud pokazao je ozbiljnost u pristupu ovoj temi koju Grad Zagreb, nažalost, nije pokazao”, istaknula je dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji, na konferenciji za novinare ispred Poglavarstva Grada Zagreba u vezi s današnjom važnom odlukom Suda o odgodi stupanja na snagu Odluke o izmjenama Odluke za roditelje odgojitelje.

Riječ je o predmetu U ime obitelji, HURO i GI ‘Djeca su budućnost’, predan u siječnju ove godine, a koji je u ponedjeljak bio uvršten na Vijeće za ocjenu zakonitosti, na Visokom upravnom sudu RH.

”Današnja odluka Visokog Upravnog suda o privremenoj obustavi Tomaševićeve odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj prvi je pravni šamar Tomaševićevom socijalno neosjetljivom i pravno neutemeljenom upravljanju Gradom Zagrebom. Ovo nije samo upozorenje Tomaševiću i njegovim Možemoistima već i zagrebačkom SDP-u koji nekritično u svemu podržava Tomaševića i tako mu omogućuje kršenje zakona i donošenje po građane štetnih odluka. Uvjereni smo da će VUS uskoro utvrditi i nezakonitost predmetne Tomaševićeve odluke, a onda očekujemo, kao izraz političke odgovornosti i zrelosti, neopozive ostavke odgovornih za blamažu gradske uprave. Gradonačelnika Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Klisovića. Posve je nedopustivo bilo kojeg građana Grada Zagreba diskriminirati i tretirati građanom drugog reda na kojeg se ne odnose pozitivni propisi Republike Hrvatske. Zakona se treba držati k’o pijan plota! Svidjelo se to gradonačelniku ili ne.” komentirao je navedenu odluku gradski vijećnik Mosta Trpimir Goluža.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button