Domovina

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE MINISTAR FUCHS U KRAPINSKIM TOPLICAMA BJEŽAO PRED KAMERAMA BUJICE!

Ministar Fuchs je roditelje koji su prosvjedovali protiv maski nazvao “hordom” i “ruljom”…

HDZ-ov ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs danas je bio u Krapinskim Toplicama, gdje je, pred školom koju su čuvali zaštitari i interventna policija, održao pressicu povodom prosvjeda roditelja koji žele da i djeca bez maski mogu normalno pohađati nastavu. S novinarima Bujice, Z1 televizije, Fuchs se posvađao već tijekom pressice, jer su ga pitali kako to da u Varaždinu, u škole mogu ići sva djeca, bez obzira nose li maske ili ne, dok je u Krapisnkim Toplicama ulazak djeci bez maski – zabranjen?

Bježeći pred kamerama, Plenkovićev ministar drsko je, još jednom uvrijedio roditelje koji su prosvjedovali; na pitanje smatra li zaista da su oni “rulja” i “horda”, odgovorio je: “Jesu!”

BEZ CENZURE: Večerašnja Bujica donosi drugu stranu priče iz Krapinskih Toplica, gdje su u petak bile samo kamere Z1 televizije i zabilježile scene kakve do sada niste imali prilike vidjeti niti na jednoj drugoj televiziji! Imamo izjave ogorčenih roditelja, vidjet ćete kako se zaista ponašao kontroverzni ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice, snimili smo i zabranu ulaska 13-godinšnjem dječaku, kojem su zaprijetili izbacivanjem iz škole, a imamo i ekskluzivnu izjavu dr. Srećka Sladoljeva, koji je danas došao poduprijeti zabrinute roditelje. naveo je voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec.

BUJICA JE NA PROGRAMU U 20:05!

Osnovno obrazovanje je Zakonom o odgoju i obrazovanju definirano kao obavezno. Poveljom o temeljnim pravima Europske Unije definirano je kao ljudsko pravo. Shodno tome, fizičko onemogućavanje djeteta da polazi nastavu bez jasne zakonske odredbe koju ono krši je PROTUZAKONITO i trebalo bi izazvati reakciju policije, a zatim pravosudnog sustava protiv osobe koja je takvu odluku donijela. Uz najoštriju osudu pravobraniteljice za djecu! Nadalje, netko bi trebao županu Kolaru i ministru Fucsu objasniti da škola kao javna ustanova nema što angažirati privatne zaštitarske službe. Nije to koncert Nives Celzijus. Za svako kršenje zakona postupati ima pravo isključivo hrvatska policija.

Cilj je provociranje roditelja čijoj se djeci krše Ustavom i zakonima zajamčena prava, tj. emotivna reakcija u pokušaju da se zaštiti djecu. Tada bi oni ispali “nasilni, neuravnoteženi i ludi”, a HDZ uhljebi žrtve.

Ovim putem pozivamo prosvjednike da ne nasjedaju, već da angažiraju odvjetnika i pobrinu se da Štibohar i Fuchs odgovaraju za svoje postupke .

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button