Izbor uredništva

Veliki prosvjed u Splitu, pridružili su se i navijači: Odakle dolazi najveći dišpet? Iz Splita!

U hrvatskim gradovima se održavaju prosvjedi zbog uvođenja Covid potvrda i uvođenja novih mjera.

Prosvjedi protiv nametanja Covid potvrda ujedinili su i lijeve i desne, stare i mlade, obrazovane i one (malo) manje!

Na splitskoj Rivi večeras se održava jedan od najvećih ovotjednih prosvjeda protiv Covid potvrda. U Splitu je na Rivi prosvjed započeo u 18 sati.

“Za slobodu spremni. Kaže se da svi koji ne uče iz povijesti osuđeni su na njeno ponavljanje. 1871, 1941, 1971., 1991., 2021. znakovito. Dozvolit ću si upitati sve nas, jesmo li što naučili. Pozivam sve ljude na zajedništvo i razumijevanje. Budemo li solidarni ovaj zločinački naum mora pasti. Vlast jednako narod”, rekao je branitelj Željan Jurlin.

Svoj govor imao je i Luka Rožić.

“Sin sam pokojnog Josipa Rožića, branitelja koji je žrtva ovog sustava. Postavlja se pitanje zašto se vrši pritisak na nas da se cijepimo. Mi im jasno kažemo da nećemo. Recimo glasno NE ovom teroru i diskriminaciji. Glasno recimo NE covid potvrdama. Prozivam javno ljude koji su odgovorni za smrt mog oca: dr. Ivo Radman Livaja, on je mom ocu napisao da mu neće dati terapiju ako se ne cijepi. Druga imena su krivi dijagnostičari: dr. Adela Markota Čagalj, dr. Dino Ilak, dr. Ivo Ivić i obiteljski liječnik Željko Kezić. Pozivam Vladu, Stožer i njihove istomišljenike da daju ostavku”, rekao je Luka Rožić u svom govoru.

Neki bi mogli reći da očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere, ali svi su totalitarni režimi koristili tvrdnju o očajnim vremenima kako bi opravdali svoje teške mjere. Dok živimo usred uzdižuće totalitarne vladavine temeljene na laži, temeljni izbor koji trebamo napraviti jest hoćemo li stati na stranu istine i slobode ili na stranu laži i zlonamjernog autoriteta.

Za one koji se odlučuju za ovo drugo, bilo iz straha, apatije ili samo da bi krenuli putem manjeg otpora, Aleksandr Solženjicin je rekao sljedeće: “Neka se ne hvali svojim progresivnim stavovima, neka se ne ponosi statusom akademika ili priznatog umjetnika, uglednog građanina ili generala. Neka sebi otvoreno kaže: ja sam stoka, kukavica sam, tražim samo toplinu i da jedem svoj napoj.”

“Čovjek koji nema ništa za što se je spreman boriti, ništa do čega mu je više stalo nego li do njegove osobne sigurnosti, bijedno je stvorenje koje nema šanse da bude slobodno, osim ako tako ne bude stvoreno i zadržano naporima boljih ljudi od njega samog.” – John Stuart Mill

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button