Domovina

Glasnović :Nemojte više biti „korisni idioti“ jugoagenture

Hrvatska braćo i sestre izvan Domovine, nemojte više biti „korisni idioti“ jugoagenture koja želi samo vaš novac, a zanemaruje vaše iskustvo i ogromni doprinos u izgradnji hrvatske države.

Predugo ste plaćali sinekure crvenoj privilegiranoj kasti koja je došla na vlast prijevarom i pljačkom.

Kad vam dođu kameleonski emisari iz „Croslavije“ poput Zvonka Milasa, šefa Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH te Gordana Grlića Radmana, ministra vanjskih i europskih poslova postavljajte im konkretna pitanja.

Na primjer:

1) Zašto nema dopisnog glasovanja?
2) Zašto u Ustav nikad nije ugrađen članak u kojem se spominje ured za lustraciju?
3) Kada će se demontirati socijalistička birokracija koja koči povratak i ulaganje u nove kapacitete (tzv. greenfield investicija)?
4) Što je s ratnom odštetom i povratom kulturnih fondova i arhivske građe iz Beograda?
5) Kako je moguće da stotine tisuća Hrvata izvan domovine koji imaju pravo glasa imaju samo 3 zastupnika u Hrvatskom državnom saboru, a manjine kojima je potrebno samo nekoliko stotina glasova imaju triput više zastupnika?
6) Što je s povratom oduzete imovine koja je nasilno oduzeta za vrijeme vladavine komunističkog režima?

Kada vam sljedeći put dođu anacionalni kadrovi iz „Croslavije“ čestitati Dan iseljenika, prisjetite se, samo, ovih pitanja. Sabotaža protiv emigrantske Hrvatske se nastavlja.

Što možemo očekivati od države kad se zna da su nacrt Ustava RH izradili udbaši s kodnim imenima kao što su Sova i Vrbik. Odnos „hrvatske duboke države“ prema dijaspori je najveća povijesna tragedija od svršetka Domovinskog rata. Sadašnji Izborni zakon ne samo da je degradirao milijunsku hrvatsku dijasporu i njezin nemjerljiv doprinos u izgradnji države nego ju je gurnuo u političku i društvenu karantenu nalik na onu u kojoj su se nalazili gubavci za vrijeme Rimskog carstva. Ni u jednoj državi EU manjine nisu toliko favorizirane kao u RH. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, usvojen za vladavine Račanove koalicije, garantirao je osam mjesta u Hrvatskom saboru bez obzira na broj glasova koje pripadnici tih manjina dobiju. To je bio prvi korak u sabotaži hrvatske dijaspore

Dok potomci četnika i jugonacionalista danas paradiraju po hrvatskim institucijama, iseljenici čekaju godinama (!) samo za dobivanje državljanstva. A istina je da bez novčanog doprinosa izvandomovinske Hrvatske, za manje od godinu dana urušio bi se cijeli mirovinski sustav. Kako u ratu, tako i danas u miru, hrvatsko iseljeništvo još uvijek održava Hrvatsku na životu. Trojanski konj sastavljen od političkih jugoslavena te mentalni sklop nataložen u vrijeme komunizma, dvije su najveće prepreke na putu da Hrvatska postane slobodna i funkcionalna država. Platili smo preveliku cijenu da bi nam niži činovnici iz drugih zemalja i djeca nerecikliranih komunista koji danas vode tzv. nevladine udruge u RH dijelili lekcije o demokraciji. Državu je lakše bilo stvoriti nego je očuvati. Hrvati izvan Domovine moraju postati nova politička snaga a postkomunističke elite koje stoje na putu te misije ne mogu nikako pretendirati na vlast.

Željko Glasnović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button