VjeraDomovina

Uzme li Stožer vlast nad Crkvom u Hrvatskoj, onda je taj dio hijerarhije iznevjerio jedno od temeljnih svojih poslanja

Crkva mora ostati slobodna ! Uzme li Stožer vlast nad Crkvom u Hrvatskoj, a nismo predaleko od toga, onda je taj dio hijerarhije iznevjerio jedno od temeljnih svojih poslanja.

MI KATOLICI znamo- nema nama drugog puta osim puta vjernosti evanđelju. To znači da smo svjesni nezamjenjive uloge Crkve, Zaručnice Kristove u spasenjskog ulozi prema čovjeku. No, povijest nas uči da tijekom dugog vremena postojanja je i hijerarhijski dio Crkve znao upasti u teški grijeh, a nažalost nekada i u tešku sablazan. Bog se uvijek pobrinuo da brod nagnuti ne potone, kako je i obećao svojoj Crkvi.

I to je dobro, zato nema panike makar se družili (opet) s braćom svećenicima po podrumima. Čudi me činjenica da ne vidim propitkivanje onih najviših crkvenih institucija o mnogim nelogičnim mjerama Stožera. Čudi me da nisu postavili u pitanje smisao COVID putovnica, sada i dokazano da su cijepljeni odgovorni za probijanje virusa. Čudi me uopće da nedostaje onaj kritični um razboritosti koji sve propitkuje.

Ne čujem pastire koji se pitaju zašto milijarde idu u testiranja, zašto nemamo pravih informacija o preboljelima. Zašto se ljude tjera i ucjenjuje na cijepljenje? Čudi me da glasnije ne progovaraju kako LOCKDOWN teško šteti ne samo gospodarstvu nego i psihofizičkom zdravlju naroda. A onda ipak – ne čudi me. Naša Crkva je okrnjene slobode. To znaju svi koji su ozbiljnije bili dio hijerarhije. Glavni razlog je financiranje Crkve.

Bez razloga se boje. I jednog dana kada se prekine takva ne kvalitetna vrsta financiranja Crkve – iz proračuna – od vladajućih, jednog dana kada naša Crkva bude potpuno slobodna bit će sve drugačije. A mi katolici nikada svoju Crkvu nećemo ostaviti na cjedilu. Mi katolici nikada nećemo svoju Crkvu pustiti bez materijalnih dobara koji su neophodni za njezin rad i rast.

Čak sam uvjeren. Tek tada će sve početi rasti. Autentične propovijedi. Koje prodiru duboko u srca ljudi. Zalaganja svećenika na župama će biti nemjerljivo veća. Frcat će sve od truda i projekata. Sve će biti drugačije. Kada se promijeni način financiranja naše voljene Crkve. I kada im nestane strah od siromašne Crkve – narod će se pobrinuti da našoj Crkvi ništa ne nedostaje. A do tada – borba za slobodu će biti na brojnim laicima i brojnim svećenicima kojima je baš sve – jasno.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button