Izbor uredništva

UŽAS! Tajno joj cijepili sina u školi u zamjenu za komad pizze

UŽAS!!! Ogorčena majka tvrdi da je kalifornijska škola njezinom 13-godišnjem sinu ponudila besplatnu pizzu da dobije cjepivo protiv COVID-a, a zatim ga upozorila da nikome ne govori o tome.

Maribel Duarte rekla je da se njezin 13-godišnji sin vratio kući s Barack Obame Global Prep Academy u južnom Los Angelesu s karticom za cijepljenje nakon što je prihvatio Pfizerovo cjepivo protiv COVIDA-19 u zamjenu za pizzu.

”Trebali su me pitati”, rekla je Duarte za NBC Los Angeles. ”Dama koja mu je dala injekciju i potpisala papir rekla je mom sinu: ‘Molim te, nemoj ništa reći. Ne želim upasti u nevolje’.

Kartica je pokazala da je neidentificirani dječak imao dvije doze cjepiva Pfizer, 28. listopada i 18. studenog. Nije jasno kada je majci rekao što se dogodilo nakon prve ili druge injekcije, piše portal dailymail.co.uk , a prenosi portal logicno.com.

”Boljelo me znati da je dobio injekciju bez mog dopuštenja, bez znanja i bez potpisivanja bilo kakvih papira za njega da dobije injekciju”, dodala je Duarte.

Duarte je i sama cijepljena protiv COVID-a, ali je rekla da ne želi da njezin sin primi injekciju jer je astmatičar i pati od alergija, za koje se boji da ga dovodi u veći rizik od rijetkih, ali potencijalno ozbiljnih nuspojava.

”Ima problema s astmom i alergijama”, rekla je.

Škola je dio Ujedinjenog školskog okruga Los Angelesa, koji nalaže da se svi učenici stariji od 12 godina cijepe do 10. siječnja.

U gotovo svim kalifornijskim okruzima, učenici mlađi od 18 godina mogu se cijepiti samo uz pristanak roditelja, iako San Francisco dopušta djeci od 12 i više godina da sami odlučuju.

UŽAS!!! Tajno joj cijepili sina u školi u zamjenu za komad pizze www.crodex.net
UŽAS!!! Tajno joj cijepili sina u školi u zamjenu za komad pizze.

Učenici koji ne dobiju test do roka ili nemaju zakonsko izuzeće bit će prisiljeni natrag na virtualno učenje.

Glasnogovornik LAUSD-a rekao je za Foxnews.com da ne mogu potvrditi incident u školi, ali je rekao da se učenicima nudi poticaj da dobiju cjepivo.

”Budući da se bliži rok za cijepljenje učenika 10. siječnja 2022., Distrikt je uveo Sigurne škole u Poticajni program Sigurne korake u objedinjenim školama u Los Angelesu”, rekao je glasnogovornik. ”Ovaj program nudi poticaje obiteljima koje učitaju dokaz o svom cjepivu, imaju odobreno medicinsko izuzeće ili imaju uvjetni prijem.”

Odvjetnica Jennifer Kennedy prati dva slučaja koji se trenutno vode na sudu protiv LAUSD-a protiv obaveznog cjepiva.

”LAUSD nema moć dodati cjepivo u školski raspored u Kaliforniji”, rekla je. ”Ne biste to mogli učiniti da ste školska četvrt i ne možete to učiniti ako ste LAUSD, drugi najveći okrug u državi. Nemate tu zakonsku ovlast.”

Prošlog mjeseca američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti odobrili su cjepiva Pfizer Inc i BioNTech SE Covid-19 za djecu u dobi od 5 do 11 godina.

UŽAS!!! Tajno joj cijepili sina u školi u zamjenu za komad pizze www.crodex.net
”Dama koja mu je dala injekciju i potpisala papir rekla je mom sinu: ‘Molim te, nemoj ništa reći. Ne želim upasti u nevolje’.

Odluka je izazvala buru kontroverzi s protivnicima koji su ukazivali na činjenicu da postoji malo dokaza koji ukazuju na to da je cijepljenje djece neophodno.

Podaci Centra za kontrolu bolesti pokazuju da je samo 741 dijete u dobi između 0 i 18 godina umrlo od COVID-a između početka epidemije u ožujku 2020. i 1. prosinca 2021.

SAD je bila jedna od prvih država koja je službeno odobrila injekcije za dobnu skupinu od 5 do 11 godina, a većina zemalja, uključujući Veliku Britaniju, nudi cjepiva samo djeci od 12 i više godina.

Među ozbiljnijim potencijalnim nuspojavama je upala srca, za koju znanstvenici vjeruju da je vjerojatnije da pogađa dječake tinejdžere, ali za koju su također naglasili da je iznimno rijetka.

Obavezno cijepljenje postalo je sve popularniji alat u borbi protiv pandemije i povećalo je stopu cijepljenja u SAD-u.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button