Vijesti

U BiH samo 10 novozaraženih koronavirusom, nije bilo preminulih

Unatoč niskoj procijepljenosti stanovništva i gotovo nikakvim mjerama ograničenja u BiH u posljednja 24 sata registrirano je samo 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom i to nakon 828 testiranih uzoraka. Na sreću, nije bilo preminulih od posljedica zaraze. U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 710 uzoraka, od kojih je 10 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada je testirano ukupno 735.536 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 134.221 osobe. U Federaciji BiH u protekla 24 sata nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.535. Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH kažu kako zbog tehničkih poteškoća na web platformi www.covid-19.ba, nisu u mogućnosti izvijestiti o ukupnom broju izliječenih osoba.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 118 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus nije potvrđen ni kod jedne osobe. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj. Do sada je u RS-u potvrđeno 64.387 slučajeva koronavirusa, a preminulio je ukupno 3.795 osoba kod kojih je potvrđen test na virus. U Republici Srpskoj, od novog koronavirusa, do sada su se oporavile 54.833 osobe, a testirano je ukupno 287.895 osoba. Ukupan broj hospitaliziranih u Republici Srpskoj je 38, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 15, a u ostalim bolnicama 23. Na respiratoru su 3 osobe (3 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 53 osobe, a nadzor je završen kod 193.639 osoba. U Brčko Distriktu još nisu objavljeni podaci za posljednja 24 sata.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button