DomovinaVideo

Troskot: Poljska je nova sila EU u geopolitičkom , gospodarskom i vojnom smislu!

Mostov zastupnik Zvonimir Troskot kazao je kako Francuzi i Nijemci polako gube primat u geostrateškom smislu i tu ulogu preuzima Poljska koja je novi najvažniji strateški saveznik SAD-a u Europi. 

Iako nas Plenković gura u strateška savezništva s Francuskom koja nitko ne razumije, francuska elektroprivreda EDF je ponudila revitalizaciju riječke termoelektrane na plin gdje bi energetskoj tranziciji još dodatno ugradili fotonapon i baterije.

Predsjednik Uprave HEP-a Barbarić je odbio takvu jednu brown-field investiciju za koju su brojni financijski i energetski stručnjaci da bi nam osigurala energetsku sigurnost i povećala neovisnost!

Francuzi i Nijemci polako gube primat u geostrateškom smislu i tu ulogu preuzima Poljska koja je novi najvažniji strateški saveznik SAD-a u Europi. Dok se EU bavi s opasnim glupostima poput ukidanja Božića, ostavljanja bogatstva kućnim ljubimcima i dok europske naslovnice pune sadržaji kako je vuk pojeo ponija Ursule von der Leyen, velike sile se bave ozbiljnim geopolitičkim i ekonomskim pitanjima.

Francuska nikad nije bila prijatelj Hrvatske i to se jasno zna. Njima je cilj samo novac. Poljska je mnogo više bliža Hrvatskoj i po nacionalnoj osnovi i po povijesnim i kulturnim činjenicama. Hrvatska bi trebala imati više diplomatskih odnosa sa Poljskom nego sa pohlepnom Francuskom koja ni po čemu nema nikakve veze s Hrvatskom povijesti i nacionalnim i kulturnim obilježjima.

Poljska je toliko narasla u zadnje vrijeme da je njihov premijer Morawiecki u svom govoru na sveučilištu Heidelberg ponudio novu viziju Europe koja je u suprotnosti s Macronovom/ Plenkovićevom centraliziranom tehnokracijom kojoj je Bruxelles glavni grad.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Zvonimir Troskot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button