Zanimljivosti

Trošak za cjepiva u 2 godine bit će samo jedna mala milijardica Eura, dvostruko više nego što ćemo platiti za avione

Irska je zemlja u kojoj su lobisti za cjepiva, tj. farmaceutske i ICT industrije najjači. Na njihovom PRIMJERU možemo vidjeti na koji način bi te dvije industrije željele da sve zemlje odgovaraju na pandemiju.

Vrlo stroge mjere stalno, čak i kad je zaraženih iznimno malo; redovite booster doze cjepiva, za sada svaka 4 mjeseca, a uskoro vjerojatno i češće kako bi došli do broja doza koje je EC već ugovorila za svakog stanovnika EU (naš dio troška za ta cjepiva u sljedeće dvije godine bit će samo jedna mala milijardica Eura, dvostruko više nego što ćemo u dvije godine platiti za avione).

Cijepljenje protiv SARS-CoV-2 je jako važno i ono je i hoće spasiti puno života. No cijepljenje ima smisla za one kojima (statistički) prijeti teški oblik bolesti. Naravno mogu se cijepiti i svi drugi koji to žele, no to mora biti osobna odluka. Međutim prisila na cijepljenje mladih i zdravih putem covid-potvrda je čisto pogodovanje Pfizeru i industriji testiranja.

Zašto su odluke o uvođenju nečega što se pretvara u “pretplatu na cjepiva” donesene na razini EU morat će postati predmet istrage, budući da je moto “cijepi se misli na druge potpuno pogrešan”. Već mjesecima jako dobro znamo da nekoliko mjeseci nakon cijepljenja zaštita od zaraze postaje skoro pa beznačajna (i zato uvode “booster” doze).

WHO je prije neki dan potvrdio da cijepljenje daje lažni osjećaj sigurnosti, a Covid-potvrde taj lažni osjećaj ozakonjuju u doslovno dozvolu za prenošenje virusa najranjivijima (ako govorimo o covid-potvrdama u zdravstvu).

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button