Svijet

Promjene stižu u kraljevstvo cenzure i političke propagande?

Je li došlo vrijeme za promjene? Elon Musk i Twitter postigli su konačni dogovor da slavni poduzetnik preuzme kontrolu nad tvrtkom. Navodno će Musk kupiti tvrtku za 54,20 dolara po dionici u ugovoru procijenjenom na 44 milijarde dolara.

Prema The Daily Wireu, dogovor je jednoglasno odobrio Twitterov odbor i očekuje se da će biti dovršen ove godine, podložno odobrenju Twitterovih dioničara i drugim regulatornim odobrenjima.

Promjene stižu u kraljevstvo cenzure i političke propagande?
crodex.net
Snimka zaslona youtube

Twitter je izvijestio: “Prema uvjetima sporazuma, dioničari Twittera dobit će 54,20 USD u gotovini za svaku dionicu Twitterovih običnih dionica koju posjeduju nakon zatvaranja predložene transakcije. … Kupoprodajna cijena predstavlja premiju od 38% u odnosu na završnu cijenu dionica Twittera 1. travnja 2022., što je bio posljednji trgovački dan prije nego što je Musk otkrio svoj približno 9% udjela u Twitteru.”

Upravni odbor Twittera prvotno je odbio Elonovu ponudu, a rukovoditelji su bili prisiljeni ponovno razmotriti ponudu kada je otkriveno da je Musk osigurao 25,5 milijardi dolara financiranja uz svoju obvezu udjela od 21 milijardu dolara.

Daily Wire je također izvijestio da je predsjednik neovisnog odbora Twittera, Bret Taylor, rekao: “Twitterov odbor proveo je promišljen i sveobuhvatan proces za procjenu Elonova prijedloga s namjernim fokusom na vrijednost, sigurnost i financiranje. Predložena transakcija će donijeti znatnu gotovinsku premiju, a vjerujemo da je to najbolji put naprijed za dioničare Twittera.”

Parag Agrawal, izvršni direktor Twittera, rekao je: “Twitter ima svrhu i važnost koja utječe na cijeli svijet. Duboko ponosni na naše timove i inspirirani radom koji nikada nije bio važniji.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
resistthemainstream.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button