Domovina

TRAŽIMO PRAVDU !

Ostalo je samo na nama: DA OBJAVLJUJEMO,DIJELIMO I ŠIRIMO ISTINU ! TRAŽIMO PRAVDU !
Ljudi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i svijetu ne znaju za ime petogodišnje Danijele Filipović ubijene snajperom u Novom Travniiku, niti za dvogodišnjeg Danijela Grbavca ubijenog u Buhinim Kućama i četveromjesečnog Ante Garića koji je ubijen prilikom napada ”Alijinih bojovnika” na bolnicu u Vitezu.

Ne zna se u javnosti ime niti jednog od čak 73-oje nevine dječice ubijene samo u Lašvanskoj Dolini dok su se slobodno igrali u parkovima i dvorištima. Ne samo da se ne zna se niti jedno ime niti jednog drugog djeteta, već se sudbinom ubijene hrvatske djece u Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini nije ozbiljno pozabavila niti jedna institucija vlade, niti jedan državni medij, niti jedan privatni medij, niti jedna nevladina udruga, niti jedna institucija koja se bavi žrtvama rata, doslovno – nitko. Kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj.
Njihova jedina krivnja je bila to što su bili hrvatske nacionalnosti.
Svojevremeno je pokojni Slobodan Praljak zamolio uglednog novinara HTV-a da pogleda koliko puta je HRT u svojim emisijama spomenula riječ „AHMIĆI“, a koliko riječ „TRUSINA“?
Nekoliko dana kasnije dobio je odgovor:
„AHMIĆI“ – 998 (devet stotina devedeset i osam) puta, „TRUSINA“ – 2 (dva) puta.
„TRUSINA“ 2 ‰ (dva promila) u odnosu na „AHMIĆE“.
U oba sela u BiH dogodio se zločin. Istoga dana, istoga mjeseca, a i godina je ista.U Ahmićima su ubijeni Muslimani, a u Trusini Hrvati.
A HRT iz Zagreba izvješćuje o Trusini 2 ‰ u odnosu na Ahmiće.Poremećeni ”komunistički” sadomazohizam?Slike generala Praljka nam mogu uklanjati. Mogu nas prijavljivati i blokirati. A mogu li istinu o zločinima ukloniti? Mogu li istinu o ubijenoj djeci,civilima i zarobljenicima , o katoličkim Crkvama koje su devastirali pripadnici tzv. ABiH ukloniti izbrisati i prijaviti?
Hoće li itko odgovarati za ovo po zapovjednoj ili bilo kakovoj odgovornosti. Hoće li i jedan sud ovo procesuirati kada je već general Praljak bio odgovoran po zapovjednoj odgovornosti i za granatiranje i rušenje džamija valjda je netko odgovoran i za rušenje vjerskih objekata Hrvata katolika u BiH?
Hoće li se nekada u hrvatskim tiskovinama pojaviti ove slike ili će nas i nadalje zasipati samo slikama srušene džamije u Ahmićima ili samo slikama Aleksandre Zec.
Hoće li Index i Novosti ovo objaviti dok se “zalažu za pravdu” ?
Hoće li Teršelicka i NVO opskurne postaviti upit bošnjačkim vlastima o ovome?
Hoće li naši saborski zastupnici inzistirati da se i ovo kazni. Hoće li HRT posvetiti nekoliko minuta ovome?
Neće poštovani prijatelji. Ali ostalo je nama. Da i objavljujemo i dijelimo i širimo istinu !

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button