Izbor uredništva

”Teorije zavjere” potvrđene!? Curenje koronvirusa iz laboratorija najvjerojatniji je početak pandemije, tvrdi SAD

Američko ministarstvo energetike zaključilo je da je pandemija koronavirusa najvjerojatnije nastala zbog curenja iz laboratorija, navodi se u povjerljivom obavještajnom izvješću koje je nedavno dostavljeno Bijeloj kući i ključnim članovima Kongresa. Ovu priču pod egidom ekskluzive donosi The Wall Street Journal.

Promjena u stavu američkog ministarstva energetike, koje prethodno nije imalo jasan stav o tome kako se virus pojavio i proširio populacijom, zabilježena je u ažuriranju dokumenta iz 2021. ureda direktorice Nacionalne obavještajne službe Avril Haines. 

Novo izvješće naglašava da su različiti dijelovi obavještajne zajednice došli do različitih prosudbi o podrijetlu pandemije.

Ministarstvo energetike sada se pridružuje Federalnom istražnom uredu u stavu da se virus vjerojatno proširio nesrećom u kineskom laboratoriju. Četiri druge agencije, zajedno s nacionalnom obavještajnom komisijom, još uvijek smatraju da je to vjerojatno rezultat prirodnog prijenosa, a dvije su neodlučne.

Zaključak ministarstva energetike rezultat je novih obavještajnih podataka i značajan je jer agencija ima značajnu znanstvenu stručnost i nadzire mrežu američkih nacionalnih laboratorija, od kojih neki provode napredna biološka istraživanja.

Podsjećamo da je rubni portal “Faktograf hr” neutemeljeno tvrdio da korona virus nije stvoren u laboratoriju, te da su masovno blokirali i ograničavali sve one koji su tvrdili suprotno uključujući i naš portal koji je o ovome pisao još 2021. godine.

Nadamo se da će se Faktograf.hr a i ostali ”stručnjaci” barem ispričati za svoje lažne i neutemeljene tvrdnje i štetu koju su svima nama prouzročili.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button