Vjera

Svaki put kad se suočite s krizom sjetite se ovoga!

“Svaki put kad se suočite s krizom, sjetite se svih čuda koja sam vam osigurao. I ne zaboravite to ispričati svojoj djeci kako biste na taj način izgrađivali svoju vjeru i vjeru budućih generacija.”

Čuda koja je Bog izvršio u našoj prošlosti lako je uzeti zdravo za gotovo. Međutim, Biblija nam govori da se sjećamo naših izbavljenja.

Nakon čuda Crvenog mora, Mojsije je poticao Izraela: “Sjećajte se ovoga dana u koji ste izbavljeni iz Egipta, iz kuće ropstva” (Izl 13,3).

Gospodin im je u biti rekao: “Čuvajte te uspomene i svaki put kad se suočite s krizom, sjetite se svih čuda koja sam vam osigurao. I ne zaboravite to ispričati svojoj djeci kako biste na taj način izgrađivali svoju vjeru i vjeru budućih generacija.”

Sjećanje na naša prošla izbavljenja pomaže nam povećati vjeru za ono kroz što prolazimo upravo sada.

Svaki put kad se suočite s krizom sjetite se ovoga!
www.crodex.net
Foto: Pixabay

Kad se David dragovoljno javio za borbu s divom Golijatom, kralj Šaul mu je rekao: “Ne možeš ti ići na toga Filistejca da se boriš s njim, jer si ti još dijete, a on je ratnik od svoje mladosti” (1 Sam 17,33). Ali David se sjetio kako je ubio lava i medvjeda golim rukama kad je štitio svoje ovce.

Rekao je Šaulu o tome i uvjerio ga: “I lava je i medvjeda tvoj sluga ubio, pa će i taj neobrazani Filistejac proći kao jedan od njih, jer je izazivao bojne čete Boga živoga” (1 Sam 17,36).

David je bio svjestan opasnosti suočenja s Golijatom, ali on nije bio početnik, naivno dijete koje se hvališe svojom snagom i traži tučnjavu. Ne, on se jednostavno prisjetio svojih prošlih izbavljenja i bio je siguran u pobjedu. Pogledao je svoga neprijatelja ravno u oči i izjavio: “Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me i iz ruku toga Filistejca” (1 Sam 17,37).

Suočavate li se s divom u svom životu? Sjećate li se vremena kad vam je Bog iscijelio tijelo i podigao vas? Sjećate li se vremena kad vam je osigurao novčana sredstva koja su vam bila potrebna za preživljavanje?

Ne povlačite se od straha, nego razmišljajte o Njegovoj vjernosti i pouzdajte se u Njega da će vas još jednom izbaviti.

Izvor: novizivot.net / Autor David Wilkerson

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button