Domovina

ŠTO SE DOGAĐA? MLADI I ZDRAVI ODJEDNOM UMIRU! Nakon specijalca iz Lučkog, tijekom trčanja preminuo i vojnik HV-a

Nakon što je nedavno prilikom treninga preminuo specijalac ATJ Lučko, jučer je na isti način umro i vonik HV-a. Zajedničko im je da su bili mladi i zdravi ljudi.

Za njih se ne očekuje da bi fizički trening mogao dovesti do smrtnih posljedica.

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) oglasili su se kratkim priopćenjem kako je pripadnik Hrvatske vojske preminuo nakon rekreativnog trčanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Pripadnik Zapovjedništva za kibernetički prostor Oružanih snaga RH preminuo je u ambulanti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, nakon što mu je pozlilo poslije rekreativnog trčanja. Obdukcija će se provesti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Ministar obrane, djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga izražavanju sućut obitelji – stoji u priopćenju koje potpisuje služba za odnose s javnošću MORH-a.

Na isti način život je prije dva tjedna završio i  mladi pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko.

On se srušio na nasipu u Zagrebu u ponedjeljak poslijepodne tijekom trčanja prvoga dana redovne obuke specijalaca. Preminuo je u bolnici.

Zanimljivo je da je kao i vojnih HV-a, specijalac prošao detaljan liječnički pregled. Naime, prije obuke kandidati za specijalce prolaze A kategoriju liječničkog pregled. Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu.

No, nesretnog specijalca ni to nije zaštitilo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Paraf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button