Domovina

STIPO MLINARIĆ ĆIPE : “Mariupol je ukrajinski Vukovar, a naši su dragovoljci k’o Jean-Michel Nicolier!”

Mariupol je ukrajinski Vukovar, a ruski aggresor služi se istim metodama kao bivša JNA; gađaju dječje bolnice, ubijaju ranjenike, starce, žene i djecu – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, zastupnik DP-a u Hrvatskom državnom saboru i vukovarski ratni veteran Stipo Mlinarić Ćipe:

– Oni koji zamjeraju našim dečkima što se kao dragovoljci bore u Ukrajini, nek’ se samo sjete Jean-Michel Nicoliera, koji Vukovar iz Francuske nije došao braniti iz interesa, nego zato što je volio Hrvatsku i naš narod! I njemu su Francuzi govorili “što ćeš ti tamo”, a on je ipak došao…

Na početku emisije Mlinarić je s ponosom pokazao značku, koju nosi na reveru:

– Ukrajinska i hrvatska zastava, čvrsto vezane… To mi je poklonio jedan moj prijatelj, momak koji se kao dragovoljac otišao boriti u Ukrajinu!

Ćipe je vrlo žestoko odgovorio i admiralu Domazetu Loši, a danas su po njemu na strani Putina i opravdavaju velikorusku agresiju na Ukrajinu:

– Takvi su do zadnjeg trenutka kalkulirali i promatrali što će biti s Hrvatskom… Tek’ kada su shvatili da je njihova vojna doktrina slomila zube na Vukovaru, prešli su na našu stranu, a sada brane Putina zbog toga jer imaju isti mentalni sklop; jedni su bili kosovci i udbaši, a drugi su bivši KGB-ovci!

Posebno oštar Mlinarić je bio prema Pupovčevu SDSS-u i Andreju Plenkoviću te poželio Ukrajincima da “za trideset godina nemaju Vladu u kojoj će sjediti oni koji danas razaraju njihovu zemlju”:

– Ukrajinsko državno vodstvo već sad govori o ratnoj odšteti koju će Rusija morati isplatiti Ukrajini za razorena sela i gradove, a mi je nismo naplatiti ni trideset godina nakon velikosrpske agresije. Plenkoviću svaki puta u Saboru postavljam pitanje o tome, a on radije sluša Pupovca! Gdje su sada nevladine udruge i zašto ne galame kao što su to radili kada su kroz Hrvatsku svojedobno prolazili migranti – zapitao se Ćipe:

– Iz Ukrajine nam dolaze žene i djeca, a tada su dolazili i vojno sposobni muškarci… Ukrajinci se bore, uveli su mobilizaciju, ali tzv. nevladin sektor kod nas šuti, njih kao da ne smeta to što Putin radi… Za što dobivaju novac?! Nek’ prime ukrajinsku siročad u svoje domove!Ćipe se narugao Šerbedžiji, koji obožava u filmovima nositi uniforme ruskih vojnika, crvenu armiju nazvao je “bandom silovatelja”, a Putinovu vojsku “njihovim nasljednicima”:

– Pupovčeve ‘Novosti’ elitnu ukrajinsku vojničku postrojbu, pukovniju AZOV, sotoniziraju na isti način kao HOS. I nas u Vukovaru, propagandisti JNA nazivali su “ustašama” i “neonacistima”, a sada to radi Putin ukrajinskim braniteljima. Nažalost, takvu terminologiju prihvatili su i neki u Zagrebu, koji to najvjerojatnije rade iz interesa, ali nisu svjesni da će njihov ljubimac biti poražen!

Stipo Mlinarić imao je prilike na vlastitoj koži osjetiti bestijalnost ruskih vojnika: – Kada smo nakon dugih mjeseci provedenih u srbijanskim koncentracijskim logorima, napokon išli na razmjenu kod Nemetina, petstotinjak metara prije punkta Hrvatske vojske iz autobusa su izašli srpski vojnici…

Digli smo glave jer smo mislili da više nećemo dobivati batine i bili sretni što naša muka napokon prestaje, što ćemo se napiti vode, pojesti koricu kruha… A onda su u autobuse ušli ruski vojnici, pripadnici UNprofora i počeli nas mlatiti palicama! Zastupnik Domovinskog pokreta objasnio je u Bujici zbog čega je njegova stranka predložila uvođenje obvezne vojne obuke za mlade Hrvate i formiranje Nacionalne garde…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button