Vjera

Sotonska taktika za uništavanje kršćanstva na Zapadu

Katolički bloger i američki pisac Matt Walsh u nedavnom govoru iznio je Sotonsku taktiku za uništavanje kršćanstva u Americi, ali isto zasigurno vrijedi za Europu i do određene mjere, i za Hrvatsku.

Prva je “stara škola”, odnosno progoni obilježeni “krvlju i mučenicima”.

Ali Sotona koristi drugačiju taktiku da napadne kršćane u Americi. Nakon što je opisao mučeništvo egipatskih kršćanskih hodočasnika od strane islamskih ekstremista, Walsh je usporedio njihovo junaštvo s lijenošću kršćana u SAD-u.

“Ovi su kršćani bili spremni žrtvovati sve za Krista”, rekao je. “Koliko smo mi spremni žrtvovati bilo što, a kamoli naše živote?”

“Većina tzv. vjernika u ovoj zemlji naljutit će se ako im predložite da odustanu od gledanja nekih televizijskih serija ili slušanja određene glazbe”, nastavio je Walsh. “Dobit će napad bijesa ako ih zamolite da imalo promijene svoj stil života.”, prenosi quovadiscroatia.com.

Sotonska taktika
Slika: Matt Walsh procjenjuje kako ćemo svi dobiti točno ono što želimo, a to je zastrašujuća stvarnost… Kako bi se to spriječilo, preporučio je prije svega molitvu. Molitva nas mijenja, potiče na svetost i izbjegavanje grijeha / Foto: YouTube snimka zaslona

“A ipak smo uvjereni da imamo tako čvrstu vjeru da bi čak mogli žrtvovati svoj život za Krista. Budimo iskreni: većina nas bi plačući pala pred noge naših muslimanskih progonitelja i recitirala bilo koji citat iz Kurana da nam zapovjede.”

Zato, Sotoni se ne isplati jednostavno ubiti američke kršćane, tvrdi Walsh. Ovi “kršćani” su toliko duhovno lijeni i tako uljuljani u svoje grješne živote da Sotoni nisu nikakva prijetnja.

“Ovo je Sotonska strategija protiv nas”, upozorio je. “Ovo je Plan B, i daleko je učinkovitiji. Tako je Crkva postala podložna u Americi. Prignuli smo koljena pred silama zla bez ispaljenog metka.”

“Zašto bi demoni gubili svoje vrijeme mučeći nekoga tko je već svojevoljno izabrao put u pakao?” upitao je Walsh.

Dodao je kako je situacija još i gora jer su se neprijatelji infiltrirali u američku Crkvu.

“Činite ono što želite, ne brinite o grijehu, budimo tolerantni, pozdravljamo, prihvaćajmo…”: ove poruke ne zagovaraju samo mediji i Hollywood, nego se isto čuje i s propovjedaonica”, istaknuo je Walsh.

Vjerni kršćani koji žele živjeti po Kristovom učenju “su otuđeni i zanemareni” od strane svojih pastira.

“Sam Sotona govori kroz usta mnogih svećenika i mnogih pastira u ovoj zemlji”, tvrdi Walsh, “potičući svoje stado da se prilagode kulturi, stvarajući nelagodu kod pravovjernih katolika, čak ih optužujući da se pokušavaju izdići iznad standarda ovoga svijeta.”

Što nas sprječava od Boga

Walsh krivi američke kršćane za razmaženost, želju za posjedovanjem i ispunjavanjem različitih materijalnih želja. To nas sprječava da želimo Boga. Dodao je kako strahuje za takve “kršćane”; kada se jednog dana sretnu s Bogom licem u lice mnogi će biti prisiljeni priznati da ne žele Boga, nego samo sebe.

Molitva je rješenje

Kako bi se to spriječilo, preporučio je prije svega molitvu. Molitva nas mijenja, potiče na svetost i izbjegavanje grijeha.

“… Primijetit ćete kako vas više neće toliko privlačiti glazba koju slušate, mnoge serije koje gledate…”, posvjedočio je Walsh. “Otkrit ćete da neki grijesi i iskušenja imaju na vas manji utjecaj.”

“Kad je ta želja [za Bogom]… zapaljena, prepoznajemo je, i postajemo osjetljiviji. I to je presudno: da želimo pravu stvar”, nastavio je.

“Zato vjerujem kako je istina da ćemo u konačnici svi dobiti točno ono što želimo, a to je zastrašujuća stvarnost.”

Izvor: https://www.lifesitenews.com/news/matt-walsh-heres-satans-simple-plan-to-destroy-christianity-in-america/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
quovadiscroatia.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button