Vjera

Infiltracija Katoličke Crkve (KC)…

Nedavno je Crkva u Poljskoj skandalizirana sramotnim postupanjima svećenika Katoličke Crkve (u daljnjem tekstu KC). Svakom normalnom čovjeku, a pogotovo pripadniku KC je nedjelo nedjelo, odnosno zlo je zlo, te ga kao takvog ne treba ni braniti niti opravdavati. Međutim, za uravnoteženo sagledavanje i shvaćanje ovog problema KC, te u cilju konkretnog postupanja vjernika bilo bi neophodno sagledati i uzeti u obzir okolnosti kako slijedi:

Slika: Bella Dodd: “Tijekom 1930-tih smo ubacili 1.100 ljudi u svećenike u cilju uništenja Crkve iznutra…” “Upravo sada su isti na najvišim položajima Crkve.” Izvor i detaljnije: ovdje
  • da infiltracija (KC) traje stoljećima a posebno od kraja 18-tog stoljeća (formalnog osnivanja masonskih loža), kako navodi nadbiskup Carlo Maria Viganò, u svojem intervju koji donosimo u nastavku;
  • da je prema osobnom svjedočanstvu Bella-e Dodd, komunizam još prije 2. svj.rata infiltrirao u KC u Americi čak 1.100 agenata s ciljem njenog uništenja iznutra. Inače, Bella Dodd je tijekom 1930-tih i 1940-tih godina prošlog stoljeća bila jedan od najžešćih glasova Komunističke Partije Amerike (Communist Party of America – CPUSA), do njenog izbacivanja iz Partije. Inače, B.Dodd je 1952.g. pristupila KC i postala njen gorljivi član, a koje obraćenje je uslijedilo nakon tjednih seminara koje je pohađala kod nadbiskupa Fulton J. Sheen-a;
  • da Gospa u svojim viđenjima često i neumorno poziva na molitvu za Crkvu i svećenike te naglašava značaj uloge svećenika u sveukupnom Božanskom planu spasenja,.
Fulton J. Sheen

Nadbiskup Carlo Maria Viganò

Postoji kampanja “infiltriracije” u Crkvu “koja traje već stoljećima”, izjavio je nadbiskup Carlo Maria Viganò u novom intervjuu za Inside the Vatican.

Ova se kampanja može pratiti “naročito od stvaranja slobodnog zidarstva sredinom 1700-ih”, rekao je Viganò. “Ali naravno, ovaj je projekt bio vrlo prijetvoran, orijentiran ili je čak na neki način uključivao snage nekih članova Crkve.”

“To je opisano u knjizi” Infiltracija” autora dr. Taylora Marshalla, tako da ćete tamo možda naći neke naznake ovog procesa”, dodao je. “Ali ovaj je proces postao nevjerojatno vidljiv u modernom vremenu.”

Featured Image
Slika: Nadbiskup Carlo Maria Viganò

Viganò je objasnio da je Isusovački kardinal Augustin Bea na otvaranju Drugog vatikanskog sabora sudjelovao u pritisku na biskupe “da ostave po strani nacrt koji su pripremile razne službe rimske kurije, kako bi se napravio novi nacrt.”

Nove planove su “pripremili teolozi, posebno iz sjeverne Europe, Hans Küng, Karl Rahner i drugi”, rekao je Viganò, govoreći prvenstveno o dvojici uglednih lijevih teologa.

“Ovo je bio početak otvaranja, prvo puknuće zida u utvrđenoj proceduri, postupku stvaranja nove Crkve”, rekao je.

“Mislim da bi bilo prikladno podsjetiti čitatelje na ovu temu nove Crkve, a vezano uz ono što je u travnju objavio papa Benedikt o projektu stvaranje nove Crkve”, nastavio je nadbiskup. “On je rekao da će ovo biti katastrofa. U tom je trenutku bio vrlo ozbiljan.”

Potom je Viganò govorio o rascjepu u Crkvi koji se dogodio na kraju Drugog vatikanskog sabora, za koji je pretpostavio da je pogrešno tumačenje pastoralnog vijeća. A to je “promicano od strane ogromnog medijskog propagandnog stroja”.

U zaključku je još izjavio:

Na sličan način, tijekom ovog sadašnjeg pontifikata, slična medijska mašinerija, uključujući fotografije pape Franje s emeritusom papom Benediktom i tako dalje, korištene su kao argument da je “nova paradigma” pape Franje u kontinuitetu s učenjem njegovih prethodnika.

Ali nije tako, to je “nova Crkva” …

Ova fraza “nova paradigma” je strategija za prikrivanje istinskog cilja, jer ne žele reći što je točno obuhvaćeno ovom riječju. Za mnoge je ta riječ “paradigma” nešto egzotično, nešto sofisticirano. Svi je koriste. Ali koristi se za zabludu, zavaravanje, sugerirajući kontinuitet bez otkrivanja da traže diskontinuitet, prenosi quovadiscroatia.com.

Poruke iz Međugorja:

Slika: Između ostalih poruka iz Međugorja, očito je stalno naglašavanje potrebe vjernika za molitvu za svećenike.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button