Domovina

Skandalozno:Ministar Fuchs prijeti oduzimanjem djece roditeljima čija djeca odbijaju nositi maske u školama?

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na incident u Krapinskim Toplicama koji je počeo time što je ravnatelj škole zabranio pohađanje nastave učenici koja je odbila nositi masku.

Ravnatelj škole je prekršio toliko zakona( Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Konvenciju o pravima djeteta, ostvarili elemente kaznenog djela povrede prava na školovanje (Kazneni zakon), diskriminacije djeteta na osnovi zdravstvenog stanja (Kazneni zakon), zlouporabe položaja i ovlasti…) i propisa nedopuštanjem djetetu sudjelovanje u nastavi, da je odmah trebao biti uhićeni!

Umjesto da osudi postupke ravnatelja i traži njegovu smjenu , ministar Fuchs napada roditelje koji samo štite prava i zdravlje svoje djece.

“Ono što se desilo u Krapinskim Toplicama je nedopustivo. Nemam ništa protiv da svatko ima svoje uvjerenje, hoće li kod kuće spaljivati maske ili gas maske, ali te svinjarije neće raditi po školama. Nećemo dopustiti da djeca koja idu u školu budu ugrožena od nekih skupina ljudi koji nasilno upadaju i provaljuju kroz vrata, ostavljaju traume djeci i zaposlenicima”, rekao je ministar Fuchs.

“Socijalna služba je kontaktirana i znaju za tu osobu, poduzet će mjere koje su u njihovoj nadležnosti, prijavljen je ostalom dijelu sustava. Svako dijete mora zakonski ići u osnovnu školu”, dodao je.

Ministar je odgovorio i prijeti li tom roditelju oduzimanje djeteta:

“I to u konačnici ako i dalje inzistira na takvom ponašanju.” rekao je Fuchs.

Podsjećamo, istraživanje objavljeno u vrlo uglednom časopisu dosta jasno pokazuje da maske djeci mogu jako štetiti, jer količina udahnutog ugljičnog dioksida može višestruko prelaziti maksimalno dopuštene količine. U svjetlu te spoznaje, eventualno nametanje obaveznog nošenja maski za djecu u školi (ili bilo kojim drugim situacijama) je etički jako dvojbeno i nedopustivo. Istraživanje možete pogledati ovdje.

Ne postoji dokaz da su maske efikasne u zaustavljanju infekcije. A, čak i da jesu, djeca su praktično imuna na COVID-19 (smrtonosnu bolest koja se neobično fokusira na starije ljude ).

U Hrvatskoj imamo brojne pritužbe zbog obveze učenika da nose zaštitne maske, jer se time djeci krše temeljna ljudska prava, ugrožava se njihov fizički i psihički razvoj i zdravlje, a da te preporuke nisu u skladu sa znanstvenim ni medicinskim spoznajama niti s  društvenim i demokratskim tekovinama našeg društva…

Postavlja se pitanje tko ima pravo ugrožavati zdravlje naše djece i hoće li itko će odgovarati za ovo? Hoćemo li dopustiti da nam oduzimaju djecu jer samo štitimo njihovo zdravlje?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button