Zanimljivosti

GOLUŽA:MARTA, ŽAO MI JE ŠTO TI NISAM MOGAO POMOĆI U BORBI S ”TEŠKOM GLAVOBOLJOM”

Objavili smo danas status i fotografiju zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Trpimira Goluže u kojima je pokazao kako je zastupnica Možemo! Marta Kiš odspavala na klupi prije sjednice.

Danas su se oglasili iz ekstremno lijeve platforme Možemo! i ustvrdili kako se radi o Golužinoj ”manipulaciji” informacijama te naveli : “Kao i inače u svojim objavama na društvenim mrežama, skupštinski zastupnik Mosta Trpimir Goluža manipulira informacijama i pokušava zavaravati javnost. Zastupnicu skupštinskog kluba Možemo! Martu Kiš fotografirao je kako se nosi s teškom glavoboljom u pauzi zasjedanja skupštinske sjednice, a ne tijekom trajanja rasprave..”

Ubrzo je stigao odgovor Mostovog zastupnika:

”Post o spavačici Marti objavio sam jučer u 7:15, dakle prije početka zasjedanja jučerašnje sjednice Skupštine.

To implicira da se nikako nije moglo raditi o fotografiji zastupnice sa sjednice koja se tek treba održati.

U objavi je jasno napisano kako se nadam da na predstojećoj (dakle jučerašnjoj) sjednici “neće biti gradskih zastupnica niti zastupnika koji će zastupničku klupu koristiti kao krevet i koji će umjesto aktivnog sudjelovanja u radu Skupštine vrijeme zasjedanja Skupštine iskoristiti za spavanje”. To također neosporno dokazuje kako nisam imao namjeru prikazati da Marta spava odnosno leži na skupštinskim klupama 27.01.2023.

Neistinita je tvrdnja da sam ja fotografirao “Martu Kiš kako se nosi s teškom glavoboljom.” Istinita je tvrdnja da je fotografija nastala tijekom prosinačkog zasjedanja Skupštine.

Podsjećam javnost, novinare i kolege iz Možemo da je kompletna oporba napustila Gradsku skupštinu već na samom početku zasjedanja prije izglasavanja proračuna, a nakon vulgarnog izražavanja gradonačelnika Tomaševića.

Dakle, u trenucima “teške glavobolje Marte Kiš” i njenog pokušaja da si istu olakša izležavanjem ili spavanjem na skupštinskim klupama, nisam bio u njenoj blizini.

To sugerira da nisam mogao fotografirati Martu u neobičnoj poziciji niti sam joj mogao pružiti liječničku pomoć.

Srećom u Martinoj se neposrednoj blizini sigurno nalazila liječnica, psihijatrica Ivana Kekin pa vjerujem da je ona “pokazala osnovne postulate liječničkog zvanja” i pomogla Marti Kiš. Kao kolegica, žena, liječnica i psihijatrica.

Fotografiju sam dobio od nepoznate mi osobe putem društvenih mreža. Fotografiju je mogla snimiti samo osoba koja je bila u vijećnici dok je Marta vodila borbu s “teškom glavoboljom”.

Ista je objavljena radi objektivnog informiranja javnosti o težini rada gradskih vijećnika i potrebi da se isti s vremena na vrijeme odmore pa čak i u zastupničkim klupama.

Iz svega navedenog više je nego jasno tko “manipulira informacijama i pokušava zavaravati javnost”, to su kolege i kolegice iz Možemo – politička platforma” naveo je Goluža.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button