Nogomet

”SJAJAN POSAO” ŠIMIĆA, PODNARA I TOMAČIĆA

Ni orali ni kopali: Dinamo je od transfera trojice ‘vatrenih’ ovog ljeta zaradio pravo bogatstvo!

Dinamo je imao jednu od najboljih akademija na svijetu. Svako malo iskoči novi mladić kojeg žele najbolji europski klubovi. Nekad su to bili Eduardo da Silva, Luka Modrić pa Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Dani Olmo, Joško Gvardiol, a pitanje je trenutka koju novu zvijezdu će Dinamo lansirati. Modri su od njih profitirali u svakom smislu. Naosvajali su se trofeja, igrali europska natjecanja i zaradili, a i dan-danas profitiraju!

Dinamo će ovog ljeta, samo na transferima Brozovića, Kovačića i Gvardiola, dakle, na transferima igrača kojih već godinama nema u Dinamu, zaraditi 18 milijuna eura. To je već skoro polovica iznosa reduciranog, smanjenog godišnjeg budžeta od 40 milijuna eura, na koliko ga želi svesti novo vodstvo Dinama, objašnjavajući da su dosadašnjih 60-ak i više milijuna eura svih ovih godina bili nerealno visoki i neodrživi iznosi za Dinamo.

Čestitke na tom grandioznom pothvatu i uspjehu novim, nezakonito imenovanim članovima Uprave – Podnaru, Tomačiću i posebno Dariju Šimiću! Sjajan posao su napravili već samo ovim transferima (iako su za te transfere pročitali tek u novinama, baš kao i mi) i planiranim drastičnim rezanjem proračuna baš u ovoj egzistencijalno presudnoj sezoni uoči reformirane, još izdašnije Lige prvaka od sljedeće godine. Još kad bi se prodali Olmo, Majer i 2-3 igrača koji imaju klauzule sa sličnim postotcima od transfera koji idu Dinamu po ugovorima sklopljenim u prošlim, “mračnim vremenima ZM-a”, plus lova od ugovornih rata koje dospijevaju u idućih nekoliko mjeseci – i eto nam zatvorene cjelogodišnje klupske financijske konstrukcije. Pa neka netko kaže da Šimić i ekipa ne znaju posao… Tako nešto mogu reći samo oni koji mrze Dinamo i Hrvatsku.

*NAPOMENA: Za one koji se malo muče pri čitanju i razumijevanju, tekst je pomalo sarkastično-ironičnog karaktera.

Izvor:Volim Dinamo

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button