Svijet

Roger Waters nazvao Joea Bidena ratnim zločincem: On potpiruje sukob u Ukrajini

Roger Waters, jedan od osnivača kultnog benda Pink Floyd, objasnio je zašto smatra da je Joe Biden zločinac koji potpiruje sukob u Ukrajini, odnosno “dolijeva ulje na vatru”.

“Zašto Sjedinjene Američke Države ne ohrabre ukrajinskog predsjednika da pregovara i tako otkloni potrebu za ovim užasnim ratom. Ne znamo koliko je Rusa ubijeno”, rekao je.

Novinar CNN-a Michael Smerconish je podsjetio pjevača na to da okrivljuje pogrešnu stranu. Međutim, Waters je nastavio braniti svoj stav, prenosi dnevnik.ba

“Kada se pitamo kada je počeo bilo koji rat, moramo pogledati povijest kako bismo mogli reći: ‘Da, počeo je na taj dan'”, naveo je.

“Može se reći da je počeo 2008. Ovaj rat se u suštini odnosi na reakciju NATO-a koji je ‘stigao tik to ruske granice’. Obećali su da to neće učiniti kada je Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR-a iz istočne Europe”, dodao je.

Smerconish je bio zaprepašten ovom izjavom i zamolio ga je da razmisli o ulozi SAD-a kao “oslobodioca u ratu između Ukrajine i Rusije”.

“Vi nemate ulogu osloboditelja. O čemu vi pričate?”, odgovorio je Rogers.

Novinar je kao primjer naveo Drugi svjetski rat.

“Vi (SAD) ste ušli u Drugi svjetski rat zbog Pearl Harboura. Bili ste izolacionisti sve do 1941.”, naveo je Rogers.

Smerconish je istakao da je Rogers izgubio oca u Drugom svjetskom ratu i da treba zahvaliti SAD-u što je odlučio ući u ovaj sukob.

“Hvala Bogu da su Rusi do tog momenta već odnijeli pobjedu u ovom krvavom ratu. Ne zaboravite, 23 milijuna Rusa je umrlo štiteći vas i mene od nacista”, ispričao je pjevač.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button