DomovinaVijesti

Reakcije nakon uhićenja Žalac:”Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija”

Bivša ministrica u Vladi RH Gabrijela Žalac uhićena je jutros nakon što je odvedena na obavijesni razgovor u ured EPPO-a (Europskog javnog tužitelja) u Ilici u Zagrebu zbog afere Softver.

Večernji list neslužbeno doznaje da je među uhićenima, uz Žalac, i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje RH (SAFU) Tomislav Petric.

Ured europskog javnog tužitelja na svojim stranicama objavio je informaciju o provedenim uhićenjima.

”Ured europskog javnog tužitelja nakon ispitivanja osumnjičenika donijet će odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, naveli su.

Uhićenje Gabrijele Žalac komentirali su saborski zastupnici Mosta

”Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je europski ured javnog tužitelja uhitio ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s europskim fondovima.

Koliki su milijuni eura ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac? Prije ostavke da barem malo spasi obraz Hrvatske pred europskim inistitucijama Vlada RH treba hitno razriješiti člana HDZ-a i ravnatelja SAFU-a jer će ovo uhićenje imati ogromne posljedice na sustav kontrole i upravljanja jer takav čin dolazi od najviše pozicionirane osobe u tom sustavu.

Postavlja se i pitanje što je radilo tijelo za ovjeravanje Ministarstvo financija, je li i kada ovaj izdatak za plaćeni softver ovjerilo kao ispravan i tražilo povrat kroz izjavu o izdacima, a ako nije jesu li nešto znali, ako jesu zašto nisu isto prijavili nadležnim institucijama na postupanje? Pitanje za milijun dolara je što je radila Zlata Hrvoj Šipek i DORH?” komentirao je Nikola Grmoja jutrošnje uhićenje bivše ministrice Žalac .

“Mene to ništa ne čudi. Mogu HDZ-ovi bježat od korupcije, ali… To je ta valjda fantastična zemlja za život od ministra Josipa Aladrovića, ali samo za njih. Hajdemo objasniti, došao je lik u Hrvatsku kojem se raspada tvrtka, ali evo ministrice Gabriele Žalac, oni su poslove od pet milijuna napumpali na 16 milijuna kuna, dakle, Alan Ford. HDZ funkcionira ako Alan Ford, svi skupa se malo smijemo jer u protivnom bi sjeli i plakali. Spašavamo se humorom i držimo glavu iznad te močvare koja sve više smrdi.

Zdrava logika govori da prvenstveno treba takvu osobu maknuti iz vrha stranke, no to je modus operandi poznat u HDZ-u, oni se nikada ne odriču svojih kolega dok se ne nađu duboko s prstima u pekmezu, onda odjednom se ponašaju kao da nikada nisu imali veze s tim ljudima, otresaju prašinu. Neka u zatvoru završe svi koji su na bilo koji način oštetili našu državu i bilo bi dobro da ima više takvih akcija”, komentirao je Marin Miletić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button