Domovina

Raspudić:U Hrvatskoj nema kvalitetne javne rasprave o uvođenju eura

Saborski zastupnik Nino Raspudić održao je govor u Hrvatskom saboru u kojem se osvrnuo na uvođenje eura , odnosno ukidanje kune.

”O niskoj razini javne kulture i dijaloga, govori situacija oko uvođenja ili ne uvođenja eura u Republiku Hrvatsku. Točnije, ukidanje kune – možemo to i tako nazvati. Kada se raspravljalo o ulasku Hrvatske u EU, već tada sam kao netko tko je djelovao u javnosti izvan politike ukazivao na to da u Hrvatskoj nema kvalitetne javne rasprave oko prednosti i nedostataka ulaska Hrvatske u EU. Takve rasprave trebali smo gledati na javnom RTV servisu, međutim to nije bio slučaj. Rasprava se svodila na par suprotstavljenih mitova.

S jedne strane bio je mit da kada uđemo u EU, da će nam uzeti sir i vrhnje, a s druge strane – ako uđemo u EU da će poteći med i mlijeko. Nakon osam godina vidimo da se ništa od toga nije realiziralo – niti su nam oduzeli sir i vrhnje, ali s druge strane, nije poteklo ni med i mlijeko, već smo izgubili stotine tisuća radno sposobnog stanovništva.Spali smo, na predzadnje mjesto u Europskoj uniji, a da nije bilo korone, vjerojatno bi nas i Bugarska pretekla po razini BDP-a.” naveo je Raspudić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button