Domovina

Raspudić pitao Bošnjakovića o pojmu roda u saborskom kodeksu: Poslušajte odgovor!

“HDZ nastavlja implementirati rodnu ideologiju čak i u kodeks koji obvezuje saborske zastupnike.” – poručio je saborski zastupnik Mosta nakon današnje rasprave o Prijedlogu kodeksa o etičkom djelovanju zastupnika u Hrvatskom saboru.

Prijedlog je podnio saborski Odbor za zakonodavstvo, na čijem čelu je HDZ-ov Dražen Bošnjaković, a Raspudić je problematizirao odredbe koje se odnose na pojam roda i spola.

“Pojasnite mi čl. 2, st. 3, gdje piše: ‘Zastupnik ne smije širiti nesnošljivost temeljem roda, spola i seksualnog opredijeljenja’ – da nam objasnite što je to rod i zašto je naveden odvojeno od spola. Odnosi li se taj ‘rod’ na onih 150 fluidnih rodova o kojima se danas govori na Zapadu i znači li to da, ako ja sutra dođem u sabor i kažem da se subjektivno osjećam kao žena, da me ostali zastupnici moraju oslovljavati u ženskom rodu, inače krše etički kodeks?” – pitao je Raspudić Bošnjakovića.

“Ovaj zapravo kodeks govori da smo uključivo društvo, da prihvaćamo razne zajednice u Republici Hrvatskoj, i različita izjašnjavanja u Republici Hrvatskoj. Tolerancija, otvorenost, uključivost – to su sve dijelovi ovog našeg kodeksa i u tom duhu trebamo razgovarati. Što se tiče roda, tu postoje određene definicije kojih se treba pridržavati.” – odgovorio je HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button