DomovinaVijesti

Prosvjedi diljem Hrvatske protiv Covid-potvrda: U Splitu pjevali ‘Ustani bane’, pridružili im se i bajkeri

I u srijedu navečer diljem Hrvatske nastavljaju se prosvjedi zbog šireg uvođenja Covid-potvrda koje će od 15. studenoga biti obvezne u svim javnim i državnim službama.

Split

Večeras su se i na splitskoj Pjaci okupili građani koji prosvjeduju pod geslom ‘Svjetlom protiv tame’. Pred Starom gradskom vijećnicom upalili lampione kako bi iskazali nezadovoljstvo sa širom upotrebom Covid potvrda koju je najavio Nacionalni Stožer civilne zaštite, javlja Slobodna Dalmacija.

U mirnom prosvjedu, pridružili su im se i splitski bajkeri, a da će to učiniti najavili su na Facebooku iz Moto kluba “Vuk samotnjak. Bajkeri su se okupili na Lovrincu pa u povorci stigli do Svetog Frane.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=409614460657967&t=1

Uz uzvike “Ostavke, ostavke, ostavke! Stožer odlazi!” i u srijedu navečer prosvjedovalo se na splitskoj Pjaci protiv najava šireg uvođenja COVID potvrda. Kako javlja Dalmatinski portal, svake večeri sve je više građana.

“Do nedjelje navečer ćemo imati pravi party na Rivi. Tko će to nama zabranit? Nitko!”, poručila je moderatorica okupljanja Tina Perić.

“Mnogi od vas imaju djecu, roditelje, bake i djedove. Zato bih se osvrnula na te ljude, umirovljenike koji su u ovom vremenu marginalizirani, zapostavljeni. Prema njima se ponašaju kao djeci, podcjenjuju ih. Prvo su bile maske. Onda je došla prva doza, pa druga, sada je već treća, a u pripremi je do osam doza. Hoće li tu stati? Nema garancije. Prisjetimo se naših starih koji su zatvoreni u domovima, ne mogu primati posjete. Cijepili su se, ne izlaze vani”, istaknula je Perić.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1567294890287747&t=0

“Čovjek ima pravo na rad, a oni nam to sada žele oduzeti. Svi smo mi ravnopravni pred zakonom, a to ćemo pokazati mi, narod, kad već pravosudni sustav to ne želi. Predaja nikad neće biti opcija, kao ni Covid-potvrde”, rekao je jedan mlađi prosvjednik.

Prosvjedi su ponovno održani i na Trgu sv. Marka Zagrebu,Šibeniku, Osijeku,Zadru…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button