Domovina

Primjer kako radi ”pandemijski marketing” u režiji Index-a

Nenad Jarić Dauenhauer, Indexov istaknuti ”medijski zastrašivač” koji već duže vremena bjesomučno promovira cjepiva i farmaceutsku industriju , komentirao je Laucevu jutrošnju objavu koja je pobudila veliko zanimanje i očito je razotkrila Indexove manipulacije kojima već više od 18 mjeseci truju hrvatsku javnost .

Indexov novinar je prije nekoliko mjeseci objavio popis ljudi koje je nazvao „najutjecajnijim hrvatskim antivakserima“ i proglasio ih „opasnima za društvo“.

Pritom se služio nevjerojatnom količinom laži, od kojih su neke vjerojatno utužive kao kleveta, i potpuno neprimjerenom retorikom prema ljudima koji su daleko obrazovaniji od njega u medicinskim temama. Članak je objavljen 10. travnja. pod naslovom: „Ovo su najveći hrvatski antivakseri. Sada su posebno opasni“.

Sada na sličan način pokušava diskreditirati i član Vladinog Znanstvenog savjeta Gordan Lauca koji im očito stoji na putu u ispunjenju njihovih planova i zadataka .

Odgovor Gordana Lauca nismo dugo čekali:

”Zanimljivo kako se jedan novinar uzbudio oko moje jutrošnje objave. Možda zato što je bio istaknuti medijski zastrašivač koji je manipuliranjem informacija odrađivao zadatke za pandemijski marketing. Vjerujem da mu to nije bila namjera, no u svojoj današnjoj objavi je dao jako dobar primjer kako radi pandemijski marketing. Uzmete jednu stvarnu sliku, izaberete najgori dan u cijeloj pandemiju (20. prosinca smo doista imali 71% više umrlih od višegodišnjeg prosjeka) i onda priču dalje gradite na tom u biti nebitnom podatku (jedan dan ima zanemariv doprinos godišnjim prosjecima).

Tipična manipulacija podacima s ciljem zastrašivanja. Srećom u Hrvatskoj takve manipulacije podršku nalaze samo u vrlo uskom krugu markentigaša pandemije i/ili oboljelih od masovne psihoze. Ove druge je relativno lako prepoznati po simptomima koje javno manifestiraju, kao na ovoj fotografiji koju je na našoj obali svojom rukom slikao FB frend mog FB frenda. Ove prve je teško prepoznati i to će biti zadatak za naše službe koje se bave takvim stvarima.” naveo je Lauc u svom statusu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button