Gospodarstvo

PREMIJER POLJSKE: ‘Usvajanje eura u pogrešno vrijeme je uzrok trajne stagnacije Grčke, Italije i Španjolske’

‘Usvajanje eura u pogrešno vrijeme je uzrok trajne stagnacije Grčke, Italije i Španjolske’, izjavio je premijer jedne od ekonomski najuspješnijih država JI Europe. Poljaci naime do dan danas nisu prihvatili euro kao nacionalnu valutu. 

“Stvaranje zajedničke valute ima smisla među zemljama koje su usklađene i povezane na makro i mikroekonomskim razinama”, rekao je poljski premijer.

Morawiecki je naglasio da razine ekonomskog i financijskog razvoja istočne i zapadne Europe još nisu jednake i da su Poljska i druge zemlje istočne Europe prisiljene uhvatiti korak s gospodarski razvijenim susjedima. svojevremeno je izjavio poljski premijer.

– Dok se zemlje poput Češke, Mađarske i Rumunjske ubrzano razvijaju i preskočile su Hrvatsku “naš” premijer osim manipuliranja koronom užurbano gura uvođenje eura i time nas želi čvrsto zakucati za europsko dno. Mnogi nobelovci, vrhunski ekonomisti svjetskoga glasa poručili su ovoj Vladi da ne srlja i da ne nas vodi prema grčkom scenariju. No, on i dalje nastavlja. Uzor mu je Macron čija zemlja kontinuirano slabi i sve više je podijeljena. Ali Plenković ima svoju slugansku “agendu” kako on to voli reći. On se naše kune želi riješiti po svaki cijenu da pokaže kako EU ima perspektivu. Cijene bi porasle, a plaće i mirovine padale. To on želi, smatra profesor ekonomije Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku.

– Ozbiljan problem je pretvorio u politički cirkus s Vučićem oko pitanja treba li Tesla biti na sitnišu eura. To Plenković jedino zna misleći da je sve pitanje spina u politici. Zato je on najopasniji premijer kojega je Hrvatska imala. To je taj njegov moderni suverenitet u kojemu korak po korak propadamo i gubimo identitet.
Jedini način da to zaustavimo je referendum za NAŠU KUNU i smjena ove opasne Vlade koja je u stvari naš najveći problem, zaključuje Lovrinović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button