Domovina

Predsjednik je dužan poduzeti mjere kako bi teror, represija i protuustavnost što prije prestali…

Predsjednik Milanović kazao je novinarima u Našicama da misli da se Šveđani pametno nose sa pandemijom. Isto tako je austrijski ambasador pozvan, kad već oni pozivaju naše, da mu se izrazi naša duboka zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji”.

-Ja sam rekao da me ono što se dogada u Austriji podsjeća na fašizam, ispričavam se. Austrijski predsjednik je moj prijatelj, sjajan čovjek, i zemlja koja ga je izabrala takvog liberalnog i zelenog ne može biti (fašistička).”, rekao je Milanović, a prenose zastrašivački mediji.

izvor/hop.com.hr

-Što predsjednik može i mora učiniti nakon današnjih izjava?

Danas (22.11.21.) Milanović je, među ostalim, izjavio sljedeće u svezi corona mjera: Nije znanstveno terorizirati ljude. Ovo je represija nulte kategorije. Ovo je protuustavno. Ovo je nemoralno otpočetka. K tome je izjavio da Plenkovićeva inspekcija neće ući na Pantovcak.

Drugim riječima, ne priznaje mjere, iako bi on prvi trebao biti taj koji se brine za stabilnost sustava. Ovakvo nepriznavanje narušava sustav terora, represije, protuustavnosti i nemorala mjera i daje nadu u povratak ustavnopravnog poretka.

Članak 101. t. 1. i 2. Ustava glase: Predsjednik Republike Hrvatske predstavlja i zastupa Republiku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu. On se brine za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti. Iz izjave predsjednika jasno je da više ne postoji redovito i usklađeno djelovanje državne vlasti”.

Dakle, Milanović je dužan poduzeti mjere kako bi se sve vratilo u normalu. Naime, on govori o teroriziranju ljudi, represiji, protuustavnosti i nemoralnosti mjera i to od početka. Stoga je dužan poduzeti mjere kako bi teror, represija i protuustavnost što prije prestali, a odgovorni protagonisti bili privedeni licu pravde. Predsjednik, dakle, treba poduzeti mjere prema tijelima javne vlasti, a posebno prema Saboru, kojem se može obratiti, te prema Vladi.

U tom smislu Milanovićustoji na raspolaganju mogućnost iz čl. 102. Ustava RH koji glasi: Predsjednik Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja. Predsjednik Republike može biti nazočan na sjednici Vlade i sudjelovati u raspravi. Po predsjednikovim istupima već je morao predložiti sjednicu Vlade s dnevnim redom corona mjere, njihova ustavnost i zakonitost, masovno kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda, te postoje li elementi državnog terorizma i represije nad građanima i pravnim osobama.

Do sada Milanović nije zatražio sjednicu Vlade s tim pitanjima. Također on može biti nazočan sjednicama Vlade i raspravljati na njima, a to znači da može otvoriti aktualnu temu na bilo kojoj sjednici Vlade. Sve ovo daje predsjedniku alate za djelovanje. Njegove riječi više nisu dostatne. On je dužan učiniti sve kako bi se narod oslobodio od terora, represije, protuustavnosti i nemoralnosti. Ono što je predsjednik izjavio vidimo u svakodnevnom životu.

Četveročlana ekipa (Božinović, Beroš, Capak i Markotić), zajedno sa svojim poglavicom Plenkovićem, očito uživa u svojim ulogama terorista, zlostavljača, kršitelja Ustava i nemoralnim postupcima. U tome bi predsjednik imao svesrdnu podršku naroda te bi, u slučaju uspjeha, njegovo djelo bilo ravno Tuđmanovom. Ako predsjednik odlučno krene u ovom smjeru uspjeh neće izostati. Ako ne krene, sam narod se pokrenuo i neće stati. Radi se o obrani temeljnih ljudskih prava i sloboda, obrani dostojanstva i obrani Domovine.

Na predsjedniku je potez. Narod je već povukao jake poteze. Pojedinci (Ivan Pokupec) kreću u štrajk glađu. Iz svih dijelova Hrvatske dolaze vapaji zbog diskriminacija, segregacije, prijetnje otkazima, uništavanja egzistencije. No postoji i snažan otpor u vidu odbijanja pridržavanja mjera, građanskog neposluha, tužbi, kaznenih prijava, spremnosti na žrtve svake vrste da bi se teror pobijedio. Na žalost neki prijete i oružjem. To je znak da je krajnji čas za djelovanje. -piše odvjetnik Mate Knezović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button