Domovina

PRAVOSUĐE U HRVATSKOJ I OVE GODINE ZADNJE U EU

Najnoviji izvještaj Europske komisije, koji pokazuje da je nepovjerenje građana u neovisnost pravosuđa u Hrvatskoj najveće u Europskoj uniji u svom statusu na Facebooku je prokomentirao i saborski zastupnik Nikola Grmoja koji je već dugi niz godina upozorava na korupciju u hrvatskom društvu a posebno pravosuđu .

”Svatko od nas vidi kakvo nam je pravosuđe, ne treba nam za to izvješće Europske komisije. Ono je samo potvrda onog što i sami znamo ali i pokazatelj kako stojimo u usporedbi s drugim EU zemljama. Nažalost, pravosuđe u Hrvatskoj i ove je godine osvojilo zadnje mjesto u EU. U godišnjem izvješće Europske komisije o povjerenju građana u pravosuđe, naše pravosuđe je po četvrti put uzastopce osvojilo zadnje mjesto od svih država u EU.

Nepovjerenje građana Hrvatske u pravosuđe je ove godine dodatno palo za 10% (sa 68% 2020. na čak 78% u 2021.) Glavni uzrok nepovjerenja građana Hrvatske u pravosuđe je ponovno utjecaj vlasti – kojoj je na čelu magistar prava Andrej Plenković.” naveo je Grmoja u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button