Domovina

Posavec podnio ostavku na mjesto župana, priznao sve što mu USKOK stavlja na teret?

Međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju, javlja N1

Posavca se sumnjiči za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, piše N1.

U USKOK-u je ispitan jučer kasno navečer, nakon čega je pušten na slobodu.

Prema neslužbenim informacijama, Posavec je upao pod mjere USKOK-a slučajno. Posavec je, navodno, u slobodno vrijeme džogirao s prijateljem koji je bio pod mjerama istražitelja. Prisluškujući razgovore njih dvojice posumnjali su da se i župan bavi nekim nezakonitim radnjama, pa su zatražili (i dobili) sudski nalog da i njega stave pod mjere.

Posavcu su ozvučili ured, pa su, između ostalog, snimili tonski zapis primopredaje 10.000 kuna mita koje je Josip Kobal navodno predao za još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Problem je što ovo nije izolirani slučaj kojega je opaki USKOK pravodobne države osujetio već najnormalnija uobičajena praksa koja vrijedi za većinu pročelnika, župana, gradonačelnika, načelnika, gotovo sve gradove i općine….

Vidović Krišto o uhićenju Posavca: Reagiraju li državna tijela samo na male iznose?

Postavlja se pitanje, reagiraju li državna tijela samo na male iznose, kao na primjer od 10 tisuća kuna, a kod velikih iznosa, gdje su u pitanju milijuni ili milijarde, ne da ne djeluju, već štite te počinitelje? navodi Karolina Vidović Krišto.

Popis afera po kojima se uopće ništa ne događa dugačak je: – Borg, gotovo milijardu kuna- Privatizacija Croatia osiguranja, 3 i pol milijardi kuna, kaznena prijava već osam godina skuplja prašinu u DORH-u

– Krš-Pađene, dvije milijarde kuna

– Danko Končar i Brodotrogir, u koji je država uložila 380 milijuna kuna, i nitko ne zna gdje je taj novac potrošen

– Agrokor, više od milijardu kuna

– Bivši direktor zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić je proglašen nesposobnim za suđenje prije nekoliko godina, a uredno se kreće gradom, putuje automobilom po 600 kilometara u jednom danu te se i kandidira na izborima- itd.

Nadalje, ako je kazneno djelo to što je župan Posavec zaposlio referenticu u svoju Županiju, što je onda zapošljavanje Dragana Crnogorca, bivšeg suradnika Milorada Pupovca, na plaću od 15 tisuća kuna u Plinacru, a da na posao uopće ne dolazi?Što je, pak, sa zapošljavanjima u sudstvu, kao na primjer imenovanje sucem sina bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse? Javno je objavljen nedopušteni utjecaj tadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda Sesse na drugu sutkinju kako bi njegov sin postao sucem – je li to kazneno djelo? navodi Karolina Vidović Krišto .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button